Nens jugant

Mor una nena de 4 anys a Espanya mentre jugava amb els seus amics

Es va fer un cop al cap amb una barra de ferro que estava recolzada a la paret al costat d'altres materials de construcció

La localitat gallega de Bembrive, a la província de Vigo, plora la tràgica mort d'una nena de 4 anys. La menor va perdre la vida ahir a la tarda després de colpejar-se el cap amb una barra de ferro. Els fets van passar a l'exterior de la casa de la víctima, on estava jugant amb altres menors.

Inicialment es va parlar de la barra d'un para-sol com a objecte causant de la desgràcia, però fonts oficials ho desmenteixen. Segons assenyalen, la menor va rebre un fort cop al cap amb una estructura metàl·lica en forma de 'U'. L'objecte estava recolzat a la paret de l'habitatge familiar.

Els nens estaven jugant a l'exterior de la casa, on hi havia diversos materials de construcció com ara sorra i barres de ferro. Això indica que s'estaven fent unes obres de reforma o construcció. Els fets estan sent investigats ara per experts de la Policia Nacional.

Així van passar els fets

La tragèdia va passar ahir al voltant de les 17.45 hores, en un habitatge de Baixada Castelo a Bembrive (Vigo). El 112 va rebre la trucada d'un particular que advertia que una nena de poca edat estava malferida. Segons la seva descripció, s'havia donat un cop al cap i sagnava de manera abundant.

Lloc dels fets
Fotografia de l'habitatge on van tenir lloc els fets | RICARDO GROBAS

Emergències va mobilitzar diversos efectius sanitaris i de policia, tant de la Local com de la Nacional. La nena patia un fort traumatisme cranioencefàlic que li va produir una parada cardiorespiratòria, i els sanitaris no van poder fer res per la seva vida. Tot i els esforços, va morir allà mateix.

Davant el desenllaç fatal, es va mobilitzar el Grup d'Intervenció Psicològica en Catàstrofes i Emergències per atendre la família. Es tracta d'una família molt coneguda a Bembrive, motiu pel qual la tragèdia va produir una gran consternació. El poble viu sumit ara en un dolor profund.

El que se sap de l'accident

El que se sap per ara és que la menor estava jugant amb altres nens a la finca particular de casa seva. Poc abans de les sis de la tarda, i per motius que es desconeixen, li va caure una barra de ferro a sobre. Estava jugant sobre un munt de sorra, manejant un camió de joguina.

La sorra era a prop de la paret on també hi havia una estructura de ferro i diverses bigues massisses. Va ser aquesta estructura la que se li va venir a sobre, sense que la nena tingués temps de reaccionar. Les emergències van reaccionar ràpidament, però ja no van poder fer res per salvar-li la vida.

Els testimonis indiquen que el cop mortal es va produir amb una planxa de ferro recolzada en una paret, però falta per aclarir-ne el motiu. Pel que sembla, al lloc de l'accident hi havia més eines per les obres que estan fent a casa seva. Segons fonts policials, l'accident es va produir en una casa en obres.

Segon accident en pocs dies

Efectius de la Policia Científica estan examinant el lloc de l'accident per reconstruir els fets i detectar-ne les causes. Tot apunta que va ser un accident sense indicis de criminalitat, així que és previsible que la investigació es tanqui aviat. El cas el porta el Jutjat d'Instrucció número 7.

Després de confirmar-se la mort de la nena, la comitiva judicial va aixecar el cadàver. El cos de la menor va ser traslladat a l'Hospital Nicolás Peña per fer-li l'autòpsia, que està prevista per avui. L'examen forense el durà a terme l'Institut de Medicina Legal de Galícia (Imelga).

Bembrive, a Vigo
Els fets van tenir lloc a Bembrive, a Vigo | ÓSCAR VÁZQUEZ

Diversos veïns i familiars s'han traslladat fins a la vivenda on es van produir els fets en conèixer la tragèdia. I és que el fatal desenllaç ha causat una gran commoció a l'entorn, on la família de la nena és molt coneguda. La família està sent acompanyada en aquests moments difícils.

És el segon accident d'aquestes característiques que passa a Espanya en pocs dies. La tarda del 6 de maig, un nen de 8 anys va morir mentre jugava al jardí de casa seva en caure-li una estàtua a sobre. L'estructura de vint quilos li va causar lesions incompatibles amb la vida i va morir allà mateix.