Mor ofegat un home de 80 anys en una platja del Baix Empordà

Els fets s'han produït a mig matí d'aquest dimecres

Els equips d'emergència practicant les maniobres de reanimació a la víctima amb l'helicòpter del SEM en primer terme
El SEM, que ha traslladat un helicòpter i una unitat terrestre al lloc dels fets, no ha pogut fer res per salvar-li la vida. | ACN

Un home de 80 anys ha mort aquest dimecres, 12 d'agost, en ofegar-se a la plaja de Mas Pinell, al terme municipal de Torroella de Montgrí, al Baix Empordà. L'avís per l'ofegament s'ha rebut passat un quart de dotze del migdia i el SEM no ha pogut fer res per salvar la vida de l'home, que és la divuitena víctima mortal de la temporada d'estiu a les platges catalanes.

Habiliten dues cases de colònies i un hostal pels temporers de l'Empordà sospitosos de covid-19

En un altre ordre de coses, però encara a les comarques empordaneses, els departaments de Salut, Treball, Afers Socials i Famílies i Agricultura juntament amb els ajuntaments de l'Alt i el Baix Empordà, els consells comarcals i els empresaris de les produccions de poma han acordat un pla d'acció conjunt per abordar els possibles casos de coronavirus. El dispositiu compta amb tres espais per atendre els temporers en cas que tinguin símptomes o que hagin de fer aïllament. Per una banda, s'ha dedicat un hostal a Viladamat (Alt Empordà) per a persones que estiguin pendents dels resultats d'un PCR però que no tinguin un espai per poder fer un aïllament domiciliari. Hi haurà 58 llits disponibles. Aquest hostal rebrà el nom d'Espai Trànsit.

Per altra banda, les administracions també han reservat una casa de colònies a Pontós (Alt Empordà). En ella s'hi podran allotjar les persones que hagin estat contactes estrets d'un cas positiu, però amb la PCR negativa i que no tenen un lloc per fer un aïllament domiciliari durant els 14 dies reglamentaris. La capacitat màxima és de 30 persones i rebrà el nom d'Espai Refugi.

Per últim hi haurà una tercera casa de colònies a Cabanes (Alt Empordà) batejat com l'Espai Salut i que estarà reservat per a casos positius de coronavirus però amb una simptomatologia molt lleu o que siguin asimptomàtiques. En aquesta casa de colònies hi haurà 20 llits disponibles. Els tres espais estaran gestionats per la Creu Roja a través d'un conveni amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.


Comentaris

envia el comentari