Primer pla de Mathis Bellon

Mor un pilot de motos de 8 anys després de ser atropellat durant un entrenament

Mathis Bellon, una jove promesa del motociclisme infantil, estava entrenant per al Campionat Nacional de Velocitat

El món del motociclisme està de dol. Mathis Bellon, un jove pilot francès de només 8 anys, ha mort després de patir un greu accident durant un entrenament. El succés va tenir lloc el darrer 22 de juliol, des d'aleshores el nen ha estat hospitalitzat en estat greu, però els sanitaris no han pogut fer res per salvar-li la vida.

El petit Bellon era una de les grans promeses del motociclisme francès. El jove era un dels alumnes estrella de l'Escola Race Experience, de Sebastien Gimbert. Inspirat pel seu pare, que sempre va voler ser pilot, Bellon tenia grans expectatives de futur. De fet, era un dels grans favorits per guanyar el certamen del campionat francès de minivelocitat.

Mathis Bellon va ser atropellat després de patir una caiguda

Mathis Bellon estava entrenant per al Campionat Nacional de Velocitat al circuit de karts d'Ala, situat prop de Trentino (Itàlia). Quan la tragèdia va tenir lloc, el jove s'estava preparant per a la carrera de l'endemà, a la categoria MiniGP 115, al campionat francès de minivelocitat.

Mathis Bellon amb la seva minimoto
Mathis Bellon va ser atropellat per un altre pilot durant un entrenament. | Facebook: Race Experience School

El nen va perdre el control de la seva minimoto en una de les voltes i va caure, es va relliscar sobre l'asfalt i una altra moto el va atropellar. Bellon va ser rescatat a la mateixa pista i transportat immediatament en un helicòpter d'emergències a l'hospital de Verona, on va ser intervingut d'urgència dues vegades. Tot i que els pares, posteriorment, van sol·licitar una autorització per traslladar el seu fill a Montpeller, per estar més a prop de la seva família.

El nen va ingressar en reanimació pediàtrica, en estat molt greu, però després de 7 dies lluitant per la seva vida, malauradament, no va poder sobreviure a la mort celebral causada per l'atropellament.

La família de Mathis Bellon i el món del motociclisme plora la seva pèrdua

El món del motor no dona crèdit a la pèrdua del pilot a una edat tan primerenca. «Un àngel que ens va omplir d'alegria de viure», va escriure la família de Mathis. «Va aguantar fins a l'aniversari de la seva germana petita, que dimecres va fer 3 anys», va declarar el padrí de Mathis, Samuel Bellon, segons recull Le Quotidien de la Reunion.

«Lamentablement, érem allà en aquella carrera. L'ambient no era festiu perquè hi havia aprensió per Mathis que va ser protagonista d'un gravíssim accident divendres. Tot el personal d'Even-T no pot evitar unir-se al dolor per una terrible tragèdia. És dolent escriure quan passen aquestes coses, quan en un esport que dona alegria i adrenalina les coses no surten bé. Adeu Mathis!», publicaven a Facebook.

Les xarxes socials s'han omplert de missatges lamentant la seva partida i han expressat els seus condols a la família de Bellon. «Vam tenir la sort d'integrar-te a la nostra escola i t'agraïm allò que has aportat», van escriure des de l'escola de Bellon. «Ets un àngel i t'uniràs a grans pilots allà dalt que també t'ensenyaran coses boniques», compartien.

El Campionat Nacional de Velocitat també s'ha volgut acomiadar del jove pilot. «Petit Mathis, no tenim paraules per expressar la tristesa que ens envaeix. Viuràs per sempre als nostres cors».

El motociclisme infantil, al punt de mira

En els darrers anys, el motociclisme infantil ha hagut de lamentar dos accidents mortals. El 2016, va morir Marco Scaravelli a Viadana (Màntua), amb tan sols de 6 anys; i el 2018 hi va haver una altra víctima de 9 anys a Ferriera (Torí).

«Tothom sap que el motociclisme és perillós, però quan els nens volen fer-ho, els pares no els han d'aturar», va declarar el padrí de Bellon a Linfo.re. Després de la terrible pèrdua, la família de Mathis Bellon ha decidit donar els seus òrgans, un gest que «salvarà la vida de cinc xavals més», declarava Samuel Bellon.