Muntatge de Silvia Idalia

Silvia, la jove de 36 anys que ha mort després d'una triple cirurgia estètica

La clínica privada on va ser operada Silvia Idalia nega que es produís cap negligència

El cas de Silvia Idalia acaba amb el pitjor dels finals. La noia, de 36 anys, s'havia sotmès a una triple operació estètica el darrer mes d'abril en una clínica privada de Madrid. Després d'aquesta intervenció, Sílvia va patir una infecció per la qual va ser ingressada en estat greu a l'Hospital Universitario La Paz.

Silvia Idalia va estar en coma induït des del darrer mes de maig, del qual es va despertar fa unes quantes setmanes. La seva parella, Daniel Poyato, va declarar en un programa de Cuatro que «havia perdut el compte» de les vegades que l'havien haguda d'operar per intentar salvar-la. Tot i això, malgrat tots els esforços dels metges, la jove ha acabat morint durant la matinada d'aquest mateix diumenge.

Una tiple cirurgia estètica ha posat fi a la vida de Silvia Idalia

Silvia Idalia es va sotmetre a una triple cirurgia estètica el darrer 29 d'abril a l'Hospital VOT de Madrid, un centre privat amb què treballa la clínica CEME. La jove es va operar els pits i es va fer una liposucció amb transferència a glutis. Una intervenció que va acabar derivant en una infecció que li va provocar un xoc sèptic, segons assenyalava fa uns mesos El Confidencial.

«Volem que es recuperi, però la infecció no es va produir al quiròfan, pot ser per qualsevol altre factor posterior», van assenyalar des del centre per evitar tenir qualsevol responsabilitat amb els fets.

L'endemà de l'operació, la noia va rebre l'alta mèdica «tot i que es queixava de dolors forts, i d'haver passat una nit molt mala», segons expliquen els seus familiars en aquest mitjà. A més, també assenyalen que el goter pel qual li haurien d'haver subministrat els antibiòtics i els analgèsics estava obstruït.

No obstant això, des del centre sanitari on va ser intervinguda Silvia neguen que es produís algun tipus de negligència. «El procediment va ser correcte, la recuperació va ser normal i en cap moment no es va detectar un quadre infecciós», van assenyalar des de la clínica.

La clínica on va ser operada Silvia Idalia nega que s'hagi produït cap negligència

Silvia va començar a trobar-se malament els dies posteriors a la intervenció. La jove tenia forts dolors, febre, marejos, vòmits i, fins i tot, desmais, recull El Confidencial. La noia es va posar en contacte amb la clínica privada on va ser operada, però li van comunicar que això formava part del procés de recuperació.

El doctor Arévalo, el seu cirurgià, va apuntar que «tot entrava dins de la normalitat». Des que va rebre l'alta, fins que va ser ingressada en estat crític a La Paz, Silvia va visitar fins a dues vegades l'Hospital Pío XII, un dels centres on la clínica CEME gestiona l'atenció postoperatòria. Tanmateix, allà li van comentar que no hi havia res perquè preocupar-se.

Va ser a la tercera visita a l'Hospital Pío XII, quan Silvia va ser derivada a La Paz pels serveis d'emergències. «Arriba pràcticament morta, amb un xoc sèptic molt estès i, des d'aquell dia, es debat entre la vida i la mort a l'UCI», recull aquest mitjà.

«Per part de la clínica seguim tots els protocols postoperatoris i tan ràpid com detectem la gravetat de la situació, sol·licitem el seu trasllat a l'Hospital de La Paz, amb el qual estem en contacte permanent», va apuntar el centre en un comunicat.

«La infecció és tan gran que ha afectat òrgans vitals, pell, músculs, etc. A les zones de l'operació, tot és purulent i necròtic», va assenyalar la família de Silvia en un comunicat. «Això probablement es podia haver evitat si la infecció s'hagués detectat a temps, per això volem que s'investigui per saber què ha passat realment», va afegir la cunyada.