Mor amb 74 anys el presentador de televisió Santiago López Castillo

Durant més de 30 anys va treballar a TVE i va arribar a ser un dels rostres més coneguts de la Transició

El passat dia de Reis va morir amb 74 anys Santiago López Castillo, nascut a Madrid el 1944, tal com van anunciar aquest dilluns 7 de gener al 'Telenotícies' de TVE, cadena per la qual va treballar durant més de tres dècades el presentador de televisió, periodista i escriptor, segons ha informat 'La Coctelera'.

Un dels rostres més reconeguts de TVE

En els seus inicis, López Castillo va començar el seu camí a mitjans escrits com 'La verdad de Murcia', 'El Alcázar' i 'Cambio 16', però l'any 1974 va incorporar-se a la redacció de TVE. A partir d'aleshores va conduir nombrosos espais i va convertir-se en un dels rostres més reconeguts de l'actualitat informativa durant la Transició, sent el presentador del 'Telediario' i cap d'informació parlamentària.

Tanmateix, l'any 2002, el director general d'aquell moment, Javier González Ferrari, va decidir destituir el presentador a causa d'un article al diari 'Guadalajara Dosmil' on el periodista ironitzava referint-se als «morritos» de la ministra socialista Leyre Pajín. Any i mig més tard, però, va tornar a TVE amb el programa de naturalesa imedi ambient 'En verde' que s'emetia a 'La 2' durant les matinades, tornant així a la cadena que el va veure créixer com a professional. 

  • També pots llegir: Mor l'actor Manuel Veiga als 55 anys.

Àmplia trajectòria professional

Des del moment en el qual va incorporar-se al món de la informació, López Castillo sempre ha estat immers alhora en diferents projectes. L'any 1974 va compaginar la seva nova feina a TVE sent el redactor en cap de la revista 'Blanco y Negro'. A més, tres anys més tard, va convertir-se en responsable de 'Redacción noche', l'informatiu nocturn a 'La 2'. L'any 1978 va incorporar-se al programa setmanal d'actualitat política 'Parlament', que va presentar entre 1980 i 1982 i entre 1996 i 2002.

Durant els vuitanta, López Castillo va dirigir l'informatiu 'Últimas notícias' i altres espais com 'La tarde', ‘Estudio Estadio’ i ‘Vía Olímpica’. A més, també va treballar al programa esportiu 'Fuera de banda' i va inaugurar 'Telediario Internacional'. A partir de finals dels noranta, va ser columnista a 'ABC' i 'Periodista Digital', on va publicar el seu últim escrit sobre Pedro Sánchez. També  va publicar quatre novel·les: ‘Canela’ el 1992, ‘La Poza’ el 1997, ‘La cruz de la santera’ el 2001 i ‘Las Aliagas’ el 2009.