Empitjora un dels adults ingressats per l'incendi de Badalona

Ara hi ha dues persones en estat molt greu, dues greus i un nadó lleu

Imatge del pis que s'ha incendiat aquest dissabte a Badalona
Imatge del pis que s'ha incendiat aquest dissabte a Badalona | CatalunyaDiari.cat

Un dels adults ferits per l'incendi de Badalona que està hospitalitzat a Vall d'Hebron ha empitjorat en les últimes hores i està en estat molt greu, segons ha informat el centre hospitalari. També ho està una altra persona, tot i que en aquest cas es manté estable. Hi ha dos adults més ferits greus, mentre que el nadó segueix en estat lleu. 

Tres morts durant l'incendi

Un total de tres persones van perdre la vida el passat dissabte, 5 de gener, en l'incendi d'un edifici de 10 plantes a Badalona, al Barcelonès. Així ho van confirmar els Bombers de la Generalitat, que van treballar al punt de l'incendi durant més de dues hores. L'avís del foc es va rebre al voltant de les nou del matí, quan els Bombers van ser alertats d'un incendi en un bloc de pisos de 10 plantes a l'avinguda Marquès de Mont-roig, al barri de Sant Roc de Badalona. 

Fins al moment els Bombers havien confirmat  que una de les víctimes, una dona de 92 anys, es trobava a la 9a planta; i les altres dues víctimes, es trobaven a la 8a planta. El SEM, d'altra banda, va donar assistència mèdica a 29 persones a causa de l’incendi, de les quals 16 van requerir trasllat a centres hospitalaris. Actualment, a l'Hospital Vall d'Hebron hi ha dues persones es estat molt greu, dues en estat greu i un nadó en estat lleu.

 

Els Bombers de la Generalitat van arribar minuts després de l'incendi de Badalona
Els Bombers de la Generalitat van arribar minuts després de l'incendi de Badalona | CatalunyaDiari.cat

 

El Yassine ha salvat tres nens de l’edifici en flames

L’heroi del dia, sobretot per una de les víctimes de l’incendi, va estat el Yassine Maati, un marroquí de 38 anys, que va salvar els seus dos fills i el fill de tres anys d’un dels veïns traient-lo per la finestra de la quarta planta. Segons va explicar el diari ‘Ara’, el Yassine es va llevar el dia dels fets i, en sortir de casa a les nou del matí, va poder veure com hi havia fum pujant per l’escala.

Ell és veí de l’edifici que s’ha incendiat a Barcelona, viu a la tercera planta, i ràpidament va trucar a la porta del primer pis. Els veïns encara estaven dormint, però finalment van poder sortir. «El meu fill l’ha salvat ell» assegurava un altre veí, que vivia en un habitatge de la quarta planta del bloc que es va cremar.

Segons van explicar els testimonis, el Yassine va pujar per una escala per la part exterior de l’edifici, mentre un altre veí que és de la Guàrdia Urbana es va quedar subjectant-la des de la part de dalt. Llavors l'home va aconseguir arribar al quart pis ajudant-se d’un tub d’aire condicionat, sobre el qual es va enfilar, i va baixar el fill de tres anys del seu veí traient-lo per la finestra. A més a més, també va fer el mateix amb els seus propis dos fills, salvant d’aquesta manera tres nens de les flames.


Comentaris

envia el comentari