Oriol Pujol haurà d'ingressar a presó pel cas ITV

La magistrada del cas ITV vol que Pujol ingressi durant dos anys i mig | La defensa encara pot presentar recurs i Pujol no haurà d'entrar de manera immediata

Oriol Pujol haurà d'entrar a presó.  Així ho ha decidit la magistrada del cas ITV de l'Audiència Provincial de Barcelona després de denegar la petició de suspensió de la pena de presó sol·licitada, segons el TSJC. Ha ordenat que Oriol Pujol, fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i condemnat després d'un acord en aquest cas, on s'havien manipulat concursos públics per la concessió de serveis d'ITV, hagi d'entrar a la presó per tal de complir la pena imposada que és de 2 anys i mig de presó.  Pujol està condemnat pels delictes provats de tràfic d'influències, delicte continuat de suborn i de falsedat en document mercantil.

Encara es pot presentar recurs contra l'entrada a presó

Tot i això, la resolució encara no es ferma i Pujol i els seus advocats encara poden presentar un recurs a la sala, fet que permetria a Oriol Pujol no haver d'ingressar encara a la presó. Quan Pujol va acceptar la pena i els delictes va demanar aquesta suspensió però la Fiscalia va demanar que no se suspengués i que l'exdiputat de Convergència hagués d'entrar a presó. Caldrà veure si la defensa, com es preveu, presenta recurs, i com acaba el cas i si finalment Pujol haurà d'entrar a presó per complir aquests dos anys i mig o no. Quan sigui ferm, s'haurà de saber quant de temps donen a l'exdiputat per entrar a presó.

Tot i això, si finalment Pujol ha d'entrar a presó, no es preveu que hi hagi d'estar els dos anys i mig de la condemna. Els permisos penitenciaris permeten que les persones amb condemnes curtes puguin sortir de presó amb règim obert o semiobert quan hagin complert una breu part de la pena imposada pel jutge. L'entrada a presó de Pujol vol ser un càstig mediàtic, tal com va demanar la Fiscalia.

La Fiscalia volia exemple contra la corrupció

La Fiscalia anticorrupció no va acceptar la suspensió de la pena de presó al fill de Pujol encara que no tingui antecedents i que els delictes, per separat, no superin els dos anys de presó. Com que la condemna és per delictes relacionats amb la corrupció, la Fiscalia va creure oportú demanar que no es pogués suspendre la pena de presó per donar exemple a la ciutadania i per lluitar contra «una xacra per a la societat com és la corrupció dels polítics i un atac a l'estructura democràtica de qualsevol estat».