Germans Bogdanoff

Mor 6 dies després que el seu germà, Igor l'altre bessó de 'Temps X'

Igor Bogdanoff va ingressar el mateix dia que el seu germà Grichka, i tots dos van morir amb dies de diferència

Igor Bogdanoff va ingressar a l'hospital juntament amb el seu germà bessó Grichka i va morir sis dies més tard. Tots dos eren coneguts pel seu treball al programa de ciència ficció 'Temps X', molt popular a la dècada dels 80 a França.

A més del seu treball a la televisió, els bessons eren doctors en Física i Matemàtiques i descendents de l'aristocràcia austríaca. Van saltar a la fama gràcies a l'espai de ciència-ficció de la televisió francesa i darrerament per les seves polèmiques declaracions sobre la pandèmia.

Tant Igor com el seu germà Grichka eren antivacunes i van decidir no immunitzar-se contra la COVID-19. Per desgràcia, tots dos van acabar contagiant-se i morint amb sis dies de diferència.

Igor Bogdanoff
Igor Bogdanoff va morir sis dies més tard que el seu germà bessó. | Instagram

Mor Igor Bogdanoff sis dies més tard que el seu germà bessó

El 15 de desembre de 2021, els bessons més famosos de França, Igor i Grichka Bogdanoff, ingressaven d'urgència a l'hospital. Tots dos, de 72 anys, s'havien contagiat de coronavirus i la seva situació era delicada.

Sempre feien gala del físic atlètic i l'esport, així que van decidir no vacunar-se. Eren antivacunes, però no acudien a manifestacions, sinó «amb ells mateixos».

«Com que eren molt atlètics, no tenien ni un gram de greix, pensaven que la vacuna era més perillosa que el mateix virus», assegura un amic.

El 28 de desembre, Grichka va morir després de no poder superar la malaltia, sis dies després ho faria Igor. La família no ha volgut confirmar ni desmentir les causes exactes de la mort, però l'entorn dels bessons va intentar convèncer-los que es vacunessin.

«Els vaig dir unes 50 vegades que es vacunessin», explica Ferry, amic dels bessons i exministre francès. Malauradament, van desatendre els consells i van decidir seguir sense vacunar-se.

«En pau i amor, envoltat dels seus fills i la seva família, Igor Bogdanoff va sortir cap a la llum el dilluns 3 de gener del 2022», va anunciar la família.

L'advocat dels Bogdanoff ha desmentit que fossin antivacunes, és més, assegura que a causa del seu «coneixement científic», estaven «a favor». Tot i això, els bessons van pensar que, a causa de la seva excel·lent forma física, no formaven part del grup a immunitzar malgrat els seus 72 anys.

Igor i Grichka Bogdanoff i el seu salt a la fama

Els bessons Bogdanoff van aconseguir la fama a França arran del seu programa de ciència-ficció 'Temps X'. La seva emissió es va allargar durant nou temporades acaparant grans audiències durant els anys 1979-1987.

Igor Bogdanoff i Grichka Bogdanoff
Igor Bogdanoff i Grichka Bogdanoff no estaven vacunats contra el coronavirus. | GTRES 

Tant Igor com Grichka vestien uniformes galàctics, sent el més cridaner els seus rostres. A força de cirurgia estètica, van modificar de manera substancial les cares encara que ells van negar haver passat pel quiròfan.

Però no tot era televisió a la vida d'aquests famosos bessons. Tots dos eren doctorats en Física i Matemàtiques i els consideraven uns grans divulgadors científics. Tot i això, durant la seva carrera, diversos companys de professió van criticar les seves teories al·legant que tenien poc valor.

Grichka mai es va casar i tampoc va tenir fills, per contra, Igor es va casar en tres ocasions i va tenir sis fills. La seva biografia els situa com a part de l'aristocràcia austríaca passant la seva infantesa al castell del sud-oest de França de la seva àvia materna, la comtessa Bertha Kolowrat-Krakowská.

El 2018 la polèmica va sacsejar la vida d'aquests dos bessons en ser imputats per estafa. Sembla que els Bogdanoff van enganyar un multimilionari de 54 anys aprofitant-se de la seva vulnerabilitat. L'home va acabar suïcidant-se el mes d'agost passat, i el judici contra els germans estava previst per a aquest mateix mes de gener.