Fotomuntatge de la Guàrdia Civil amb David Tena.

Mor sobtadament David Tena, jove agent de la Guàrdia Civil

Tenia dona i dos fills a Cadis i estava destinat a Sepúlveda, Segòvia

La Guàrdia Civil està travessant els seus dies més durs després de la pèrdua del tinent coronel Pedro Alfonso Casado en acte de servei.

El cap de la unitat d'elit va rebre un tret al cap durant una intervenció a Santovenia (Valladolid). Va morir amb 51 anys, després de passar quatre dies a l'UCI.

Tot just recuperats d'aquest revés, els seus companys del cos de la Benemèrita acaben de rebre un altre cop dur. David Tena, un guàrdia civil destinat a Sepúlveda, a Segòvia, ha mort de sobte. La notícia ha causat una gran commoció entre els seus col·legues de professió.

David era un agent molt estimat al lloc on estava destinat, i la seva mort ha resultat del tot inesperada. D'aquí, les mostres d'afecte i estupefacció que ha rebut la seva família durant les últimes hores. L'agent rebrà l'últim adeu aquesta tarda-nit a la seva terra natal, a Cadis.

David ha mort de manera inesperada

El Fòrum de la Guàrdia Civil ha comunicat aquest matí la mort de David Tena, un jove guàrdia civil natural de San Fernando (Cadis). Des del cos lamenten la pèrdua inesperada de l'agent, que estava destinat a Sepúlveda (Segòvia). La tragèdia ha suposat un cop dur.

Imatge de David Tena.
David Tena era guàrdia civil a Sepúlveda, a Segòvia. | Guàrdia Civil
 

David estava casat i era pare de dos fills, una família a qui es dedicava en cos i ànima fora de la seva feina. Aquestes eren les seves dues grans passions, la família i el servei al cos i a les seves obligacions. Al seu entorn el recorden com un agent implicat i amb un gran sentit del deure.

Ara per ara es desconeixen els motius de la mort de l'agent, i només ha transcendit que ha mort de forma sobtada. «Lamentem comunicar que avui ens ha deixat David Tena, gran amic i company. Ens deixa sobtadament», diu el text on anuncien la trista notícia.

Els seus companys s'acomiaden amb tristesa

«Gran Guàrdia Civil i Gran Infant de la Marina, descansi en pau, la mort no és el final». Amb aquestes paraules anunciaven la trista desgràcia els seus excompanys de la marina espanyola. El jove agent havia aconseguit un gran nombre d'amistats pels llocs per on va passar.

Després de conèixer-se la seva mort, han estat nombroses les mostres d'afecte cap al jove agent mort. El Sindicat Unificat de Policia de San Fernando ha estat un dels primers a pronunciar-se. «El nostre condol més sincer a la seva dona, als seus dos fills, altres familiars, companys i amics», expressen.

També ha mostrat el seu condol l'Associació Amics del Camí de Santiago de Sevilla, on David estava vinculat d'alguna manera. El guàrdia civil «era fill del nostre estimat company Francisco Tena». «Mostrem la nostra tristesa més profunda per la mort de l'agent», han expressat.

El pare de David Tena, Francisco, és president de l'Associació Camí de Santiago de Cadis. També és una persona molt coneguda a l'entorn, motiu pel qual la tràgica notícia està arribant a més gent. Especialment en el col·lectiu de la Benemèrita a la província gaditana.

Dolor a la Guàrdia Civil: dies molt durs

Les mostres d'afecte rebudes les últimes hores són una bona mostra de com n'era d'apreciat l'agent. La notícia ha causat especial tristesa al seu lloc natal i al lloc on estava destinat, a Castella i Lleó. La Guàrdia Civil de Segòvia està especialment consternada.

David Tena era un guàrdia civil jove i sa, sense patologies prèvies, i per tant res no feia presagiar aquest succés. El seu funeral tindrà lloc aquesta tarda nit, a les 21.15 hores, a la Capella de los Afligidos, del Puerto de Santa María. Serà quan podran donar l'últim adeu a l'agent.

Pedro Alfonso, Perico
Pedro Alfonso, l'agent que ha mort en un acte de servei. | Guàrdia Civil
 

Fa quatre dies van enterrar el guàrdia civil Pedro Alfonso Casado, àlies Perico, a la seu de la Unitat Especial d'Intervenció (UEI) a Valdemoro, Madrid . L'agent va morir dimecres passat després de quatre dies lluitant per la seva vida. Va rebre la Medalla d'Or al mèrit militar, pòstumament.