Fotomuntatge de Cédric, Aurélie i Gabriel.

Un triangle amorós, dos morts i un assassí fugat per Espanya

Les policies espanyola i francesa continuen sense saber res de Cédric una setmana després

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional continuen buscant sense parar Cédric Tauleygne, el fugitiu d'un doble crim a França. Cédric va matar la seva exdona Aurélie i la seva nova parella, Gabriel, i va fugir a Espanya. Concretament a Jaca, al Pirineu aragonès, on el busquen des de dimarts.

Cédric estava en tràmits de divorci amb Aurélie Pardon, una dona de 32 anys i mare de dos fills. Ella era mestra de professió i havia iniciat una nova relació amb un professor del mateix institut, Gabriel Fourmigué. Ell, de 35 anys, havia estat esportista d'elit en la modalitat d'esquí.

Cédric Tauleygne, de 34 anys, havia estat militar reservista i treballava en una empresa de motors d'helicòpters. La seva presència al Pirineu Aragonès està causant una gran preocupació entre els veïns. La policia no descarta que s'hagi suïcidat, tot i que estan obertes totes les possibilitats.

Va matar la seva exdona i la seva nova parella

El dilluns 4 de juliol, Cédric Tauleygne va anar a trobar la mare dels seus fills i la dona de qui s'estava divorciant. Cegat per la gelosia, després de descobrir que havia iniciat una relació amb un home 23 anys més gran, va executar una terrible venjança. Els va matar tots dos a trets, i va fugir a Espanya.

Fotomuntatge d'un policia armat i Cédric Tauleygne, l'autor d'un doble crim
Continuen buscant Cédric pels voltants de Jaca. | CatalunyaDiari
 

Aurélie era professora de francès al col·legi Desaix a Tarbes, una petita localitat del Pirineu francès. Allí va conèixer Gabriel, un exesportista olímpic que s'havia convertit en professor d'Educació Física. Tots dos acabaven d'iniciar una relació que l'exmarit gelós va tallar de manera tràgica.

Els testimonis van assegurar a la gendarmeria francesa haver vist un home fugir en una motocicleta. La investigació va seguir el rastre fins a travessar la frontera espanyola. L'autor del doble crim havia emprès una fugida que acabaria hores després a la Peña Oroel, a Osca.

No saben si és viu o mort

Segons les indagacions de la policia, Cédric va abandonar la moto i va fugir a peu per aquesta zona muntanyenca. Des de dimarts passat, fa una setmana, l'estan buscant en una intensa tasca de coordinació entre la policia espanyola i la francesa. Però de moment no hi ha cap rastre de l'assassí fugat.

Abans que li perdessin el rastre, la gendarmeria va aconseguir parlar amb ell i va dir que tenia la intenció de suïcidar-se. Tot i això, Cédric va ser reservista militar i té coneixements militars i de supervivència. Per això no descarten que continuï amagat a la muntanya, fent servir tècniques de supervivència.

«No hi ha cap indici que ens faci pensar que l'individu continua viu o és mort», va aclarir en un comunicat la fiscal francesa. Per això, els agents el continuen buscant sense oferir gaire informació sobre els avenços. La policia ha demanat la col·laboració ciutadana per ajudar a trobar el fugitiu.

És perillós i podria anar armat

La policia espanyola va llançar l'alerta sobre la presència d'aquest subjecte a Espanya: «És perillós i podria anar armat». Els veïns de Jaca continuen preocupats davant de la possible presència d'aquesta persona. No gosen sortir sols al carrer i segueixen amb molta atenció les feines de la policia.

La possibilitat del suïcidi està present, però la policia treballa amb la sospita que Cédric s'amaga en algun lloc del Pirineu aragonès. La seva fortalesa física i els seus coneixements de supervivència apunten a una fugida més que possible. Però de moment no hi ha cap pista sobre el seu parador.

Muntatge fotogràfic de Cédric Tauleygne, l'autor d'un doble crim a França
Cédric era esportista aficionat i militar. | CatalunyaDiari
 

Cédric Tauleygne és tirador esportiu aficionat i un ciclista força conegut. Va participar en algunes competicions de ciclocròs i es va fer famós al club ciclista Altos Pirineos, on avui segueixen les notícies atònits. «Quan el vam veure a la premsa ens va caure el món a sobre», assegura el president, Alain Guile.

Demanen calma als veïns

Tauleygne està acusat d'haver matat l'esportista olímpic Gabriel Fourmigué. Va arribar a participar en els Jocs Olímpics d'Hivern d'Albertville, el 1992, i Lillehammer, el 1994. Va representar França en la modalitat de bobsleigh i, fins i tot, va ser campió nacional en dues ocasions.

«Cédric semblava una bona persona, però si va fer el que diuen és imperdonable», assegura el president del club ciclista. De moment, els investigadors continuen amb les tasques de rastreig i demanen calma a la població. L'alcalde de Jaca també ha demanat paciència als veïns.

«Sabem el nerviosisme de tots els veïns tant de la zona de Jaca com de les àrees limítrofes. La mobilitat d'un fugitiu com aquest ens preocupa. Demano a la gent que no es confiïn, que tanquin tot i, si veuen alguna cosa estranya, avisin la policia», ha dit Juan Manuel Ramón.