Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cames a la cantonada d'un edifici alt

Moren 4 membres d'una mateixa família en caure d'un setè pis

Un matrimoni, dos fills menors i una tieta es van llançar al buit per causes que encara es desconeixen

Què va passar perquè cinc membres d'una mateixa família es precipitessin al buit des del setè pis d'un edifici. Aquesta és la pregunta que es fan les autoritats suïsses arran del succés que ha commocionat el país. Presumptament van saltar junts, i dels cinc només en va sobreviure un.

Un adolescent de 15 anys és l'únic supervivent d'aquesta tragèdia, encara que segueix a l'hospital amb pronòstic greu. La resta de la família ha mort en un succés que té l'opinió pública commocionada i les autoritats descol·locades. Ara intenten esbrinar què s'amaga al darrere.

El presumpte suïcidi col·lectiu va tenir lloc ahir al matí en un complex turístic de Montreaux, a Suïssa. La policia va confirmar que es tracta de ciutadans francesos i que tots pertanyen al mateix nucli familiar. La policia tenia una ordre judicial per l'educació d'un dels nens.

Un matrimoni, dos fills i una tieta

Els serveis d'emergència van rebre un avís per la caiguda de diverses persones des de dalt d'un edifici a Montreaux. De les cinc persones accidentades, quatre havien perdut la vida i un havia sobreviscut encara que estava greu. La investigació va descobrir que eren membres d'una mateixa família.

Serveis emergència
Els serveis d'emergència al lloc dels fets | Cedida

Les víctimes mortals són un home de 40 anys, la seva dona de 41, la seva filla de 8 i la germana bessona de la mare. El matrimoni s'havia precipitat amb els dos fills de 8 i 15 anys i la tieta dels nens. Les primeres informacions apunten que tots cinc van saltar junts des del balcó de l'edifici.

El fet va passar dijous a les sis del matí, en un complex turístic al costat d'un casino. Un vianant va topar amb tres cossos un al costat de l'altre i, encara en estat de xoc, va donar l'avís a les autoritats. «Vaig pensar que era una pel·lícula de terror, no vaig poder mirar la imatge més d'uns segons», va relatar.

Tenien una ordre judicial

La policia va confirmar que les cinc persones semblaven haver-se llençat des del setè pis d'un apartament. Quatre van impactar mortalment contra l'asfalt i van ser trobats per transeünts. Un cinquè, l'adolescent, es troba hospitalitzat amb ferides de molta gravetat.

La policia també va confirmar que no hi havia més persones a l'apartament a part d'ells, i no s'han de lamentar més ferits. Els agents havien anat a l'apartament amb una ordre de detenció emesa contra els pares dels menors. Es tractava d´una denúncia «en relació amb l'educació d'un nen».

Els policies van trucar a la porta i algú va preguntar qui hi era, però llavors només van sentir silenci. Com que no poder contactar amb els llogaters ni accedir a l'interior se'n van anar amb la intenció de tornar-hi més tard. Va ser llavors quan es va produir la trucada d'una persona que hi passava.

Portaven una vida discreta

La primera hipòtesi apunta que els pares van instigar els menors a saltar de l'edifici juntament amb ells, en una mena de suïcidi col·lectiu. Els veïns expliquen que la família s'hi va mudar fa tres anys i que feia una vida discreta. Els agents investiguen ara l'historial dels pares per aclarir els fets.

Investigadors al balcó dels fets
Forenses a l'habitatge on vivia la família | Cedida

La policia i els equips d'emergència van acordonar la zona i van aixecar botigues blanques al lloc de la tragèdia. Fins al lloc es van desplaçar investigadors forenses que van treballar tant al pis dels llogaters com al lloc on hi havia els cadàvers. La fiscalia ha iniciat una investigació sobre els fets.

La publicació local Blick informa que al cantó de Vaud, on hi ha Montreaux, es fan inspeccions regulars d'educació. L'escola fa un control un cop l'any per veure si es complien les pautes d'ensenyament. Tot i això, segueix sense estar clar per què les víctimes van prendre una decisió tan dràstica.