Imatge d'uns globus aerostàtics sobrevolant la Capadònia, a Turquia.

Moren dues turistes catalanes en un accident de globus aerostàtic a Turquia

Tres persones més, també catalanes, han quedat ferides després del terrible succés | En el globus hi viatjaven 28 passatgers

Tragèdia a Turquia. Dues turistes catalanes han mort i tres persones més, també catalanes, han quedat ferides en un terrible accident de globus aerostàtic. El succés ha tingut lloc aquest dimarts a la Capadòcia, a Turquia. Una de les persones ferides ja ha estat donada d'alta i des de Turquia s'assegura que no es pateix per la vida de les altres persones que han resultat ferides. 

Les autoritats turques expliquen que la causa de l'accident ha estat un cop de vent, que hauria fet caure el globus. De moment, es desconeix l'edat i la població de les persones que han perdut la vida en el tràgic accident. Tot i això, una agència turca, Gaziantepin habercisi, assegura que es tracta de Maria Cristina Baltrons, de 62 anys; i Dolors Masana, de 64 anys.

En el globus hi viatjaven 28 passatgers i dos membres de la tripulació. La Generalitat de Catalunya està intentant que un enviat pugui acudir a la zona per a donar suport moral a les víctimes. 

Dues veïnes de Lloret de Mar

El globus s'havia enlairat cap a les 07.25 hores (hora local) a les ruïnes de Zelve, al districte de Avanos. A causa d'un cop de vent, l'aparell s'ha desestabilitzat i s'ha acabat estavellant.

La caiguda ha tingut lloc a les 08.50 hores a la localitat de Kabajk, segons ha informat l'oficina del governador turc en un comunicat. Les autoritats, que han obert ja una recerca per a esclarir l'ocorregut, han aclarit que la vida dels tres turistes ferits no corre perill.

El governador s'ha acostat a la zona del sinistre i fonts diplomàtiques, segons Europa Press, han confirmat també el trasllat del cònsol espanyol. Aquestes fonts ha explicat que romanen en contacte amb les autoritats locals per a esclarir l'ocorregut. De moment no se sap més informació sobre el succés i el cònsul d'Ankara s'ha desplaçat fins a la zona del sinistre per a poder atendre les víctimes i familiars. 

Una vintena de persones a bord

De moment, al punt de les 11.30 hores d'aquest dimarts, 18 d'octubre, es desconeix quina és la identitat de les persones que han mort en aquest terrible succés. També es desconeix qui són els ferits, tot i que un d'aquests ja ha estat donat d'alta. Les altres dues turistes accidentades, d'origen català, continuen hospitalitzades i a hores d'ara es desconeix quin és el seu estat. 

Cal destacar que a hores d'ara les autoritats turques treballen en el terrible succés. Segons explica La Vamguardia, el cònsul d'Ankara ja s'ha desplaçat fins a la zona del sinistre per a atendre a les víctimes, i també a les seves ferides.