Fotomuntatge de Renato Nahuel i una ambulància

Renato, el jove de 29 anys mort a Navarra just després de complir un somni

Ha mort en un accident de cotxe després d'aconseguir el seu somni

Renato Nahuel Bettini, un jove sacerdot de 29 anys, ha mort aquest diumenge en un greu accident de trànsit a Caparroso (Navarra). Acabava de complir el seu somni, ja que des del setembre exercia com a vicari parroquial a Peralta i Funes. Però, malauradament, aquest cap de setmana va trobar la mort a la carretera.

L'accident va tenir lloc diumenge a les 18.16 hores, a l'N-121 a l'altura de la localitat de Caparroso. El cotxe que conduïa el jove rector va xocar frontalment contra un altre conductor, un home de 41 anys. Renato va resultar ferit de gravetat i va morir hores després a l'hospital.

El conductor de l'altre vehicle, un veí de Caparroso, va resultar il·lès. Renato Nahuel va ser traslladat a l'Hospital Universitari de Navarra en estat crític, a causa de les lesions sofertes en la violenta col·lisió. Després de conèixer la identitat del mort, s'han succeït les mostres de condol.

Sacerdot per vocació

Renato Nahuel Bettini era vicari parroquial a les localitats navarreses de Funes i Peralta. Segons l'Arquebisbat, provenia del Seminari Missioner Redemptoris Mater, i havia estat ordenat sacerdot el mes de juny passat. Al setembre va obtenir l'encàrrec de ser el vicari parroquial de Funes i Peralta.

Pla mitjà de Renato Nahuel, el jove de 29 anys mort en un accident de cotxe
Renato va complir el seu somni de ser mossèn | Cedida

El 22 de juny es va celebrar la cerimònia d'ordenació del sacerdot Renato Nahuel Bettini a la Catedral de Santa Maria la Reial de Pamplona. Amb ell es van ordenar sacerdots Pedro Luis Calvo Astrain i Jonatán Ruiz Rodríguez. Així va complir el seu somni de servir a la jerarquia de l'església.

Renato Nahuel Bettini era natural de Còrdova (Argentina), i membre de l'itinerari de formació catòlica Camino Neocatecumenal. Va fer els seus estudis al seminari de Pamplona, fins a aconseguir la seva ordenació com a sacerdot. Just ara havia començat a fer els seus primers passos com a vicari.

Paraules de l'arquebisbat

La seva figura com a sacerdot el va fer molt conegut a les localitats de Funes i Peralta, tant entre els fidels com entre els seus companys. Va fer molts amics durant la seva formació al seminari, i des del setembre també va guanyar nous amics entre els feligresos, ja que es mostrava molt proper.

L'arquebisbe de Pamplona i Tudela, el senyor Francisco Pérez, va lamentar la mort del sacerdot a través d'un missatge. «Amb el dolor profund per la mort de Renato, ens unim a tota la família que viu a Argentina», va dir. I va traslladar el seu condol als pobles de Funes i Peralta, «als quals servia».

Va fer extensius els seus condols a les Comunitats Neocatuecumenals «amb les quals va aprendre a donar-se a Crist i a la seva Església». «El nostre dolor es converteix en la certesa que Renato viu a l'amor misericordiós de Crist Ressuscitat. Oferim sufragis i oracions pel seu descans etern», conclou.

Allò que se sap de l'accident

L'arquebisbat ha aprofitat per agrair a les Forces i els Cossos de Seguretat de l'Estat la seva tasca en el succés. Especialment a la Policia Foral i a la Guàrdia Civil, als Bombers i als sanitaris d'emergències. També els metges de l'Hospital de Navarra per les atencions al pacient.

Fotomuntatge de Renato Nahuel
Renato acabava de ser ordenat com a vicari parroquial | CatalunyaDiari

L'accident va tenir lloc en un punt de la carretera a dos quilòmetres del nucli urbà de Caparroso. Segons la policia, es va produir una envestida d'un vehicle que circulava en sentit Pamplona sobre un altre turisme de manera lateral. Tots dos van caure per un terraplè de la carretera.

L'equip mèdic de guàrdia es va desplaçar fins al lloc de l'accident per atendre els dos implicats al sinistre. El conductor de 41 anys va sortir il·lès, mentre que el jove de 29 presentava lesions molt greus. Va ser traslladat amb helicòpter a l'hospital, on va morir hores després.

La Policia Foral de Navarra va obrir diligències per investigar l'accident i aclarir-ne les causes. La mort d'aquest jove rector es produeix en un augment preocupant dels accidents de trànsit. Les autoritats reforcen el missatge de prudència al volant per frenar aquesta sagnia.