Pla de detall de la Guàrdia Civil

Mor una dona de 29 anys a Espanya: l'havien tancat i va saltar al buit

La dona va aprofitar que l'amo de l'habitatge havia sortit a buscar unes cerveses per escapar-se pel balcó

Una dona de 29 anys va morir la matinada de dissabte a Benetússer quan va relliscar accidentalment des d'un balcó. El succés va ocórrer mentre la dona intentava escapar del pis on un home l'havia deixat tancada. Així que, quan l'home va sortir a buscar unes cerveses, va aprofitar el moment per fugir.

L'habitatge està situat en una finca on tots els immobles estan ocupats de manera il·legal i ni tan sols hi ha llum. És més, algú va sostreure en el seu moment el cablejat elèctric i tampoc funciona l'ascensor.

És per això que cap dels habitatges ocupats té pany, i quan els seus inquilins surten del pis, acostumen a posar una cadena i un cadenat. D'aquesta manera, eviten que algú entri a desocupar l'habitatge.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La dona es va sentir tancada i va intentar escapar

La dona morta es deia Inma, i la nit dels fets havia conegut a un okupa que vivia a l'esmentat edifici, tal com ha relatat l'home. Ell la va convidar a casa seva, i es van dirigir fins allà en un taxi.

Quan van arribar, ell es va adonar que no tenia res per beure, així que va marxar a buscar unes cerveses. No obstant això, abans va conduir a Inma en una de les habitacions que utilitzava com a habitatge i va tancar per fora la porta amb una cadena i un cadenat.

Segons el testimoni de l'home, ho va fer per evitar que ningú entrés en el seu habitatge. Tot i això, ara els investigadors estan tractant d'aclarir si l'habitant de la casa tenia realment intencions de tancar-la o no.

Segons investiga la Guàrdia Civil, la noia no estava en les seves plenes facultats, ja que havia consumit drogues i alcohol. Així mateix ho testifica el taxista que els va portar a casa aquella nit.

Aquesta circumstància va poder agreujar el fet que la jove s'espantés en veure's tancada, i per això va intentar escapar pujant a l'àtic, on va perdre l'equilibri.

Els investigadors creuen que Inma va intentar fugir abans que tornés l'home, pujant als dalts de l'habitatge a través d'una escala interior. D'aquí va sortir a la balconada, des d'on va intentar saltar a la balconada de l'habitatge contigu.

Una teula mal col·locada

Per passar a la balconada contigua, es va enfilar a la teulada que separa ambdós habitatges, i que és d'un metre d'ample. Però malauradament, una de les teules va desprendre's, mentre ella passava, precipitant-se al buit i morint en l'acte.

De moment, les investigacions continuen per aclarir si l'okupa estava dins quan la dona es va precipitar al buit encara que, per ara, l'autòpsia ha corroborat que la caiguda va ser accidental.

Un home cau al buit en intentar entrar al seu habitatge

Aquest terrible succés recorda a un cas semblant en què un home ha resultat greument ferit en intentar entrar al seu habitatge i caure al buit des d'un setè pis. Els fets van ocórrer a Durango, al País Basc.

En aquest cas, el jove de 33 anys estava en ple procés de desnonament per impagament de lloguer, on residia des de feia un any. Segons sembla, s'havia oblidat les claus al seu domicili, pel qual va tractar de pujar a la teulada a través de les canonades de gas.

No obstant això, va tenir tan mala sort que una de les canonades va trencar-se, precipitant l'home al buit sobre el sòl del pati interior. A conseqüència del sinistre, alguns residents es van quedar sense subministrament de gas. A més, segons els testimonis, l'home es trobava sota els efectes de l'alcohol en el moment del succés.