Dos agents de la Guàrdia Civil en un control de trànsit

Jesús, el Guàrdia Civil que ha mort quan anava cap a un altre accident de trànsit

Jesús Castro estava de servei quan va tenir un accident amb la seva moto

Jesús Castro era un agent de la Guàrdia Civil que ha mort aquest dimarts, 10 d'agost, en un accident mentre estava de servei. Jesús, agent de trànsit, es dirigia a atendre un altre accident quan va xocar amb la seva moto a Pontevedra.

Tot va passar el matí d'aquest dimarts a la carretera EP-8001, que uneix les localitats gallegues de Catoira i Caldas de Reis. Aquesta via s'ha convertit en un punt negre per als accidents, i diversos alcaldes de la zona han demanat el seu condicionament.

Segons han informat els serveis d'emergències que van acudir al lloc de l'accident, Jesús va sortir de la via amb la seva moto. Es dirigia cap a l'accés a l'AP-9 per anar a atendre un altre accident.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Per raons que encara s'estan investigant, l'agent va continuar en línia recta un revolt que el va portar a xocar contra un talús. Segons les primeres hipòtesis, l'home podria haver estat enlluernat pel sol i perdre el control del seu vehicle.

El 061 va mobilitzar diversos efectius sanitaris fins a la zona de l'accident. També van acudir a l'accident altres efectius de Protecció Civil i fins i tot companys de la víctima. Lamentablement, ja no van poder fer res per salvar-li la vida.

Jesús Castro era natural d'Ourense, encara que actualment vivia a la localitat de Ponteareas, a Pontevedra. Tenia 51 anys i estava casat. La seva mort ha provocat que nombroses personalitats polítiques hagin donat el seu condol a la família.

La mateixa Guàrdia Civil i el Ministeri de l'Interior han lamentat la seva mort a les xarxes socials. És més, també el delegat del Govern a Galícia, José Miñones; i la subdelegada a Pontevedra, Maica Larriba.

Jesús Castro va morir en un punt negre dels accidents

La veritat és que la carretera EP-8001 ha estat motiu de reclamacions des de fa ja alguns anys. Els alcaldes de les localitats per les quals passa la via han demanat que es rectifiqui per evitar futurs accidents.

Es tracta d'una carretera amb diversos revolts complicats, que per poc que s'agafin amb una mica de velocitat, resulten molt perillosos. El mateix passa en dies de pluja o altres condicions climatològiques que dificultin la visibilitat o facin l'asfalt més relliscós.

Des dels consistoris s'ha demanat diverses vegades, l'últim ahir mateix, que s'eliminin almenys tres de les corbes de la via. Alberto García, regidor socialista de Catoira, ha recordat que s'han presentat diversos escrits davant la Diputació de Pontevedra.

En tots ells s'ha demanat reasfaltar la carretera o eliminar tres de les seves corbes, però «no es farà per molt que insistim», assegura. Per aquesta carretera circulen diàriament més de 7.000 vehicles, sent una de les zones més transitades de la xarxa de carreteres de titularitat provincial.

Mor un alt càrrec de la Policia Nacional a Madrid

Fa uns dies coneixíem la mort d'un altre agent de l'ordre, en aquest cas de la Policia Nacional. Era Juan Francisco Espinazo, Cap d'Operacions a la Direcció Superior de la Policia Nacional de la Comunitat de Madrid.

Es donava la circumstància que Juan Francisco acabava d'incorporar-se a la feina després d'unes vacances. Era considerat un «autèntic líder» per gran part dels policies a càrrec seu i havia ajudat a formar a centenars, potser milers d'agents.

Feia gairebé 40 anys que estava en el cos i havia tingut diversos càrrecs de responsabilitat al llarg de la seva carrera. De fet, actualment era el 'número 2' de la Policia Nacional a Madrid. Abans havia estat expert en dispositius de seguretat de grans esdeveniments i fins i tot havia treballat com a policia de la Família Reial.