Montaje con el lugar de los hechos y un perro

Mor un infant de 10 anys després de ser atacat per un gos

El menor va morir al moment per les ferides i la policia va haver d'abatre l'animal

La tràgica mort d'un nen de 10 anys mossegat per un gos ha convulsionat aquesta nit la tranquil·la localitat de Caerphilly, a Gal·les. La policia ha rebut l'avís abans de les 04:00 de la matinada. Alertaven que un nen havia estat atacat per un gos i estava malferit.

Un ampli dispositiu s'ha desplegat a la zona dels fets. Un cordó impedia apropar-se a uns quants metres de l'escena, on hi havia oficials armats. Mentrestant, per xarxes socials es va difondre ràpidament la mort d'un menor atacat per un gos.

  • ET POT INTERESSAR: Succés a Lucena (Còrdova): «El gos ha matat el meu fill»
  • L'AUTOR RECOMANA: La nova llei per als propietaris de gossos

La policia va confirmar poc després la mort d'un nen de 10 anys en un accident provocat per un gos. L'animal va ser abatut pels agents amb armes de foc. Els serveis mèdics no van poder fer res per salvar la vida de l'infant, que va morir al mateix lloc a causa de les ferides.

Sobre l'incident

Els agents de policia especialment entrenats per a aquests casos es van desplaçar fins al lloc. Ràpidament, l'escena es va omplir d'oficials armats, serveis mèdics i un equip forense. La policia ha obert una investigació i demanen a qualsevol persona amb informació que s'hi posi en contacte.

Foto del dispositiu policial
Un cordó policial impedeix apropar-se a l'escenari del crim | Cedida

Els detalls del cas no han transcendit, però la policia ha confirmat la mort d'un nen de 10 anys mossegat per un gos. Els veïns asseguren haver sentit fins a set trets, un fet que encara no ha estat confirmat. No s'han de lamentar més ferits i les autoritats han posat en marxa una investigació.

Tampoc s'han publicat detalls de la identitat del nen o l'edat del gos. «Ens van trucar al voltant de les 03.55 hores, per l'atac d'un ca», explica la policia.

Van confirmar «que un nen de 10 anys havia mort». També confirmen que «el gos ha estat abatut per oficials amb armes de foc i no hi ha més animals involucrats».

Muntatge amb l'escenari del succés
L'atac s'ha produït a la localitat gal·lesa de Caerphilly | LND

L'oficial Mark Hobrough va afegir que els agents de la unitat especialitzada estan al comandament de les indagacions. Durant les hores següents a l'atac es van quedar al lloc per demanar proves. Han demanat als veïns que no s'alarmin davant de la presència policial.

Reaccions davant del succés

La identitat de la víctima mortal encara no ha transcendit, però aquest matí el lloc s'ha omplert de flors i missatges en el seu record. Moltes persones s'hi han desplaçat per expressar els seus condols a la família. També el regidor Steve Skivens, que ho va saber perquè la seva dona va veure molta presència policial.

«Els nostres pensaments estan amb la família i els amics del jove que ha perdut la vida», ha expressat Skivens. També ha fet un missatge de reconeixement als efectius d'emergència que van treballar a l'incident. Finalment, va lamentar la mort de l'animal.

Equip de forenses
Un equip de forenses treballa sobre el terreny | Cedida

«Esperem els detalls de la policia, és una tràgica pèrdua d'una vida jove», va concloure. Per la seva banda, la regidora Lindsay Geoffrey Whittle no s'ha pogut contenir les llàgrimes en explicar que «tota la comunitat està commocionada per una cosa tan devastadora». «Tots estem pensant en els éssers estimats del nen», va afegir.

La regidora també ha demanat a les autoritats que prestin assistència i suport al personal i als estudiants del centre educatiu on anava el nen. Des de la institució local han definit el cas com a «una tragèdia» i han mostrat el seu suport als pares de la víctima.

Un cas recent a Espanya

El succés que ha commogut la comunitat gal·lesa és poc freqüent, però pot passar. A Espanya, a principis de setembre un gos va atacar mortalment un nen de cinc anys. Va succeir a Lucena (Còrdova), quan el gos de la família va mossegar el menor i li va provocar ferides mortals.

Veïna de Lucena (Còrdova)
Veïna de Lucena parla per als micròfons de Telecinco | Telecinco

De matinada, un gos de raça pastor belga malinois es va llançar sobre el menor a l'interior d'una masia. A la casa, hi havia la família que té cura de la finca i el propietari estava de viatge. Els pares del nen van avisar emergències, que s'hi van desplaçar sense poder evitar la tragèdia.

El matrimoni, una parella jove, va explicar que el gos havia entrat a l'habitació del nen i l'havia mossegat. El gos va quedar sota custòdia policial en espera de la decisió del jutge. El cas va commoure la localitat de Lucena i es va obrir una investigació per aclarir les circumstàncies dels fets.

VÍDEO DEL DIA