Montaje con fotos de la fallecida y el sospechoso

La nova vida de Miguel Carcaño: d'assassí de Marta del Castillo a manar a la presó

Miguel Carcaño ha aconseguit muntar un negoci

Miguel Carcaño, assassí de Marta del Castillo, fa gairebé deu anys que és a la presó d'Herrera de la Mancha. Durant tot aquest temps, ha passat pràcticament del no-res a ser un dels caps del centre penitenciari. Un canvi de papers que va tenir lloc fa pocs mesos.

Té una feina a la fleca de la presó, on rep un salari d'uns 430 euros mensuals. Per guanyar-se els favors dels funcionaris no dubta a obsequiar-los amb pans i pastes. Aclareixen que per viure a la presó, on les despeses són mínimes, guanya massa diners.

 

Miguel Carcaño ha vist, a més, la possibilitat de muntar un negoci alternatiu. Va crear un economat paral·lel, on adquireix caixes senceres de xocolates, galetes i lactis per després revendre'ls a la seva cel·la. D'aquesta manera, el noi que va posar fi a la vida de Marta del Castillo aconsegueix treure's un sobresou.

 

Així, ha trobat una bona estratègia per augmentar els seus ingressos. En algunes ocasions, fins i tot, la presó s'ha quedat sense proveïment i han hagut de recórrer a altres alternatives. Això obligava els presos a pagar un preu més car del que s'havia fixat.

 

El reclús té l'obligació de pagar als familiars de la víctima 340.000 euros en concepte de responsabilitat civil. La seva intenció era pagar 20 euros al mes.

 

Fotografia de Marta del Castell
El cos de Marta del Castillo continua sense aparèixer | Cedida

Miguel Carcaño ha canviat per complet

Tots els presos tenen garantit tant l'assistència mèdica com tres àpats al dia dins el centre. Miguel Carcaño va passar per moments molt delicats dins de la presó, ja que amb prou feines rebia diners per part dels seus familiars. També va estar malalt i va arribar a perdre una important quantitat de quilos.

 

Segons el diari 'La Razón', va estar per sota dels 50 quilos a causa d'una intolerància a la lactosa. Tenia indigestions, cosa que va obligar els responsables de la presó a planificar-li una dieta específica.

 

En qualsevol dels casos, l'assassí de Marta del Castillo ja està recuperat i el seu aspecte físic ha millorat. En gran part perquè es passa molt de temps al gimnàs i també consumeix proteïnes en pols. Es tracta d'un producte molt demanat pels esportistes que fan feina de musculació.

 

El canvi de Carcaño és evident en tots els sentits. El rector Vicente Elipe López-Peláez en té una gran part de culpa. S'ha convertit en un assidu de les misses dels dissabtes i la relació entre els dos es va anar forjant amb el temps.

 

Muntatge amb fotos del pare i la filla
Fa 12 anys que els pares de Marta busquen la seva filla | La Notícia Digital

Carcaño no és gaire creient, però té un tracte especial amb el capellà. Sobretot, després que es convertís en el seu professor d'italià, cosa que li ha costat més d'un disgust.

 

Els funcionaris no veuen amb bons ulls que vagi diàriament al mòdul on hi ha l'home que va matar Marta del Castillo. El va a buscar i es dirigeixen plegats a la capella, en teoria per fer italià.

 

Fins i tot, es va arribar a dir que entre ells hi podria haver alguna cosa més que una simple amistat. Expliquen que el rector podria tenir tatuat el nom de Miguel al canell, que estaria ocultant amb unes polseres.

 

Manifestació a Sevilla pel cas Marta del Castillo
Manifestació a Sevilla pel cas Marta del Castillo | Europa Press

També hi ha altres fonts que afirmen que el capellà li va presentar una noia que tocava la guitarra a l'església. Més tard, treballaria per a la Creu Roja fent cursos d'alcohol i drogues al centre. Amb ella, hauria mantingut relacions íntimes fa tres anys.

Tanmateix, l'última dona que ha passat per la seva vida ha estat una prostituta de Valdepeñas. Va ser fa un any aproximadament i el tracte entre ells era tan proper que, fins i tot, ell li enviava 250 euros al mes.

 

La dona no passava pel seu millor moment en l'àmbit econòmic i havia de mantenir un fill.

 

EL VÍDEO DEL DIA: