Imatge de l'interior d'un vehicle

Mor una nena de 2 anys atrapada al cotxe mentre jugava amb la finestreta

La petita va perdre la vida per asfíxia

La mala sort va voler que el que era un simple joc per a una nena de 2 anys acabés sent la seva sentència de mort. Així és, perquè una petita ha mort després de veure's atrapada dins del cotxe de la seva família i, malgrat els intents per reanimar-la, va ser impossible.

Tot va passar la tarda del passat dissabte, 2 d'octubre, a la ciutat de Phoenix, a l'estat d'Arizona al sud-oest dels Estats Units. Els fets van ocórrer quan la nena es trobava totalment sola dins el vehicle i va posar-se a jugar amb la finestreta del cotxe, que estava aparcat en una zona residencial.

Sense que se sàpiga per què no comptava amb la supervisió d'un adult, durant el joc la petita es va fer mal baixant i pujant la finestreta. En aquest moment, l'infant de 2 anys devia espantar-se i per això va quedar-se tancada dins del cotxe.

Tots els indicis apunten a una mort per asfíxia

De manera immediata, diverses persones que es trobaven a la zona van avisar a la policia de Phoenix i diversos agents van desplaçar-se fins al lloc creient que es tractava d'un accident a prop de les avingudes 37 i Lewis.

Però, el que es van trobar és que una nena petita s'havia quedat tancada al cotxe sense poder sortir. Finalment, els pares sí que van poder treure-la del seu interior, però finalment va ser massa tard per a ella. De fet, quan va arribar la policia, la petita ja es trobava gairebé en estat crític.

I és que presentava clars senyals d'haver tingut problemes per respirar. Tanmateix, van fer-li unes primeres maniobres de reanimació per intentar salvar-li la vida. Tot seguit, va ser traslladada urgentment a un hospital, però un cop allà, els metges no van poder fer res per ella.

D'altra banda, els agents van poder confirmar que la nena vivia a la casa davant de la qual estava aparcat el cotxe. Els pares de la nena van cooperar en tot moment per saber què va poder passar, explica el departament de Policia de Phoenix.

Alhora, els forenses ja han realitzat l'autòpsia a la nena i han arribat a la conclusió que es va tractar d'un desgraciat accident, ja que tot apunta al fet que va acabar perdent la vida per asfíxia en quedar-se atrapada.

Les precaucions que cal prendre amb l'anomenada 'mort dolça'

Aquest cas recorda, malauradament, a molts altres casos que han tingut lloc en el passat. Una persona, sigui un adult o un nen, es queda tancat en un espai tancat i acaba morint per la falta d'aire. Aquesta moltes vegades ve causada per una intoxicació per monòxid de carboni, la qual acaba causant el que es coneix com a 'mort dolça'.

Aquest gas totalment incolor és altament tòxic perquè si una persona l'acaba inhalant en altes quantitats, és molt probable que li causi la mort. Dins d'un cotxe, l'emissió d'aquest gas se sol produir quan el vehicle està parat i amb el motor al ralentí. Davant d'aquesta situació, els nivells de monòxid de carboni solen ser elevats.

Això sol passar pel fet que aquests gasos tenen tendència a introduir-se a l'interior de l'habitacle de l'automòbil. Per això, es recomana que es tingui la finestreta oberta sobretot si estem amb el motor en marxa.

A més, per detectar si realment ens estem intoxicant, hi ha uns primers símptomes que ens ho poden indicar com, per exemple, el mal de cap, el cansament o fins i tot els marejos. Així que, si ens sentim d'aquesta manera, cal sortir a un espai obert, ja que, només així confirmarem, si han desaparegut, que hem patit una intoxicació.