La mort d'un soldat obliga a suspendre unes proves físiques de l'Exèrcit de Terra

Les proves han estat durament criticades per diferents associacions professionals al llarg dels anys pel seu nivell de duresa i resistència
Soldats
El soldat va caure desplomat després d'una dura prova física | @EjercitoTierra

 

El Ministeri de Defensa ha ordenat la suspensió d'unes proves físiques del Exèrcit de Terra després que la matinada del passat divendres un soldat morís després de la seva realització. En concret, es tractava d'un soldat del regiment Arapiles 62 en Sant Climent de Sescebes, a Girona.

 

Es tracta d'una de les anomenades 'proves d'unitat', en la qual els soldats han de realitzar un recorregut a peu equipats amb tot el seu equip, armament inclòs, durant 90 minuts. El passat dijous, el soldat Javier Holgado es va desplomar en finalitzar la prova i va morir poc després a l'hospital de Barcelona, on va ser traslladat, segons ha avançat 'El Español'.

 

Després d'aquest incident, fonts del Ministeri de Defensa han informat que s'ha ordenat als caps dels exèrcits que realitzin aquesta 'prova d'unitat', la revisin i, en el seu cas, «actualitzin continguts».

 

No és la primera víctima mortal d'aquestes proves

Les associacions professionals de les Forces Armades han manifestat en diverses ocasions nombroses crítiques a aquestes proves físiques, que asseguren que ja ha cobrat la vida de dos militars en els últims anys, a més de «nombroses baixes mèdiques».

 

L'Associació Unificada de Militars (AUME) sosté que aquesta prova «de gran duresa» no està recollida per la llei, que només contempla una prova física individual anual. Així, demanen que es revisi la seva necessitat i, en cas de realitzar-se, que es faci amb les mesures de seguretat necessàries

 

El regiment Arapiles 62, amb 377 anys d'història, és un dels més experimentats a l'Exèrcit de Terra. La seva última missió internacional ha tingut lloc a Letònia, tot i que també han estat desplegats a Bosnia-Herzegovina, Afganistán o Irak.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari