Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'Unai Martínez, el jove de 35 anys mort a un accident a Espanya

Unai, el jove de 35 anys mort en un accident a Espanya: «Que s'investigui»

Unai Martínez va patir una intoxicació per fuga de gas tòxic a la refineria de Repsol a la Corunya

Unai Martínez, un dels dos operaris ferits dissabte passat en una refineria de la Corunya, ha mort. El jove corunyès de 35 anys, operari de 'Nervión Industries', va patir una intoxicació en inhalar gas tòxic durant una fuita. El seu company també va resultar afectat encara que està fora de perill.

En les darreres hores l'estat de salut d'Unai havia empitjorat i estava entre la vida i la mort. Ahir al matí va morir al centre hospitalari on estava ingressat. El comitè d'empresa ha mostrat la seva solidaritat amb els treballadors afectats i han demanat que s'investigui els fets.

Unai, veí del barri de la Palavea, era molt conegut a les penyes de l'Esportiu de la Corunya. Era un apassionat del club i va crear una penya amb la qual seguien l'equip a tot arreu. A l'ambient del futbol va conèixer la seva dona Lorena, que ara plora desconsolada la seva tràgica pèrdua.

Víctima d'una fuita de gas

Unai i un altre operari de 'Nervión Industries' van resultar ferits durant uns treballs a la refineria Repsol de la Corunya. Segons els testimonis, hi va haver una explosió i els dos operaris van caure inconscients a terra fruit de la inhalació de gas tòxic. Encara està per confirmar, però creuen que va ser àcid sulfhídric.

Imatge d'una concentració d'operaris de Repsol donant suport a Unai Martínez
Concentració donant suport a Unai Martínez, l'operari mort | Cedida

Eren les 11.20 hores de dissabte passat quan els dos operaris, que feien tasques de manteniment de les canonades, van caure ferits. Un es va recuperar gairebé a l'instant, però Unai va haver de ser atès pels serveis d'emergència. Després de ser estabilitzat, va ser traslladat a l'hospital.

La fuita va quedar controlada i aïllada, segons va confirmar el 112, i l'accident està sent analitzat. La hipòtesi principal és que els operaris van patir una intoxicació durant la manipulació d'una canonada. «Malgrat la intervenció dels serveis mèdics, no ha estat possible evitar el desenllaç», han afirmat.

Demanen una investigació a fons

Dimarts al matí hi va haver una concentració de treballadors de la refineria a les portes d'aquesta. Vestits amb micos blaus i casc de protecció, mig miler d'operaris van mostrar la seva solidaritat amb els seus companys afectats. Allà, a més a més, van rebre la notícia que Unai es trobava entre la vida i la mort.

Els sindicats han posat el crit al cel en aquest nou accident laboral que s'ha cobrat una vida. Exigeixen una investigació a fons sobre les circumstàncies en què es va produir l'accident. També han denunciat la situació de precarietat de molts treballadors a causa de la subcontractació.

«Cal ser més estricte en les polítiques de subcontractació sustentades en la precarietat, per assegurar que els treballadors de les empreses auxiliars comptin amb la formació i experiència necessàries per exercir determinades feines», han afirmat. Alhora, el sindicat CCOO no descarta presentar-se com a denunciant.

Repsol lamenta el que ha passat

Des dels sindicats han deixat clar que «no donem la culpa a Repsol ni a 'Nervión', però volem saber la veritat». En aquesta línia, han recordat la necessitat que «els treballadors que desenvoluparan treballs petroquímics tinguin una formació total amb què poder desenvolupar amb seguretat les seves tasques».

Per part seva, Repsol ha transmès els seus condols a la família i a l'empresa per a la qual treballava el difunt. Ahir es van suspendre els treballs en senyal de respecte, i avui es farà un minut de silenci. Ara, la companyia ha obert una investigació per aclarir els fets.

D'altra banda, el comitè d'empresa va convocar una concentració ahir a la tarda a les portes de la refineria com a mostra de solidaritat a la família de la víctima, i per demanar responsabilitats. «El comitè d'empresa lamenta profundament els fets», expressaven.

Dol a les penyes esportistes

La mort d'Unai ha causat una gran commoció a la família blanc-i-blava de l'Esportiu de la Corunya. Aquest corunyès de 35 anys era president de la 'Penya Cheka' i un habitual dels partits tant a Riazor com als desplaçaments. Així mateix, la seva dona Lorena és la tresorera de la penya 'Orgullo Koruño'.

Imatge d'Unai Martínez celebrant un partit de futbol
Unai era un apassionat de l'Esportiu de la Corunya | Cedida

Unai i Lorena es van casar l'agost de l'any passat i al seu enllaç no hi va faltar la bufanda de l'Esportiu i els colors del seu equip. Els seus coneguts lamenten avui la pèrdua d'un noi bo, amable i compromès amb el barri. La família blanc-i-blava plora la marxa en unes circumstàncies tan tràgiques.

És més, bona mostra del caràcter humà d'Unai era el seu compromís amb diferents iniciatives solidàries. Ell mateix va promoure l'organització de campanyes benèfiques des de la penya que presidia. Gràcies a això van recollir aliments, joguines i fons econòmics de què es van beneficiar persones vulnerables de la ciutat.