Fotomuntatge d'Esther López i una zona on se la va buscar

«Mort violenta»: Tot apunta al pitjor sobre el cas d'Esther López

Es van descobrint més detalls sobre la mort d'Esther

Aquest dissabte, 5 de febrer, els agents finalment van trobar Esther López, per desgràcia, sense vida. Després de més de tres setmanes de cerca, les autoritats van localitzar el cos de la jove en una de les zones on ja havien buscat.

Des d'aleshores, s'ha revelat poca informació sobre el cas, tot i que sí que se n'han anat donant nous detalls.

Durant el matí de dissabte, es va confirmar de manera no oficial que el cos que havia aparegut a Traspinedo era el d'Esther López. Més tard, ja a la tarda, es va confirmar oficialment gràcies a l'autòpsia.

Fotomuntatge d'Esther López i el restaurant La Maña
Dissabte, Esther López va aparèixer sense vida | Catalunya Diari

 

Mort violenta

Des de llavors, s'han descobert coses noves sobre el cas. Ara, a més, tot i que les autoritats encara no ho han esmentat, se sap que la mort de la jove va ser violenta.

«Confirmada la mort violenta de la jove desapareguda a Traspinedo (Valladolid)». Amb aquestes paraules, la delegada del Govern contra la violència de gènere, Victoria Rosell, comunicava la notícia.

Així ho va escriure al seu compte de Twitter, on també va donar suport a la família i a les persones properes a Esther.

«Tot el meu condol i suport a la seva família i persones estimades, i vull demanar respecte cap a elles i cap a la investigació. Hem d'evitar elucubracions i reaccions que poden causar més mal», deia la publicació.

Muntatge d'una foto d'Esther López i un mapa del lloc on va desaparèixer
Esther López portava desapareguda des del 12 de gener | Google Maps

Cal tenir en compte que les primeres informacions apuntaven que el cos no presentava signes de violència externa, però no descartaven altres coses.

Tot i que no se li van detectar ferides com traumatismes, d'arma blanca o de bala, no s'ha descartat que la jove pogués morir d'altres causes com, per exemple, asfíxia.

De moment, fonts properes a la investigació han afirmat que el més probable és que Esther López morís al mateix moment de la desaparició.

Fotomuntatge d'Esther López, el seu pare, i un guàrdia civil investigant el lloc dels fets
El pare d'Esther López sempre ha estat molt pendent de la investigació | Europa Press

Encara no hi ha confirmació oficial de cap d'aquestes dades, i per a seguir obtenint detalls del que va passar, la investigació ha de seguir el seu curs. Ara, però, es podrà fer de manera més senzilla en haver trobat el cos de la jove.

Trobada en una zona on ja es va buscar

Una de les coses que més han sorprès sobre la troballa del cos d'Esther López és que va ser en un lloc que ja s'havia pentinat diverses vegades. Precisament per això, una de les principals hipòtesis que hi ha és que el cos va ser mogut.

Algú podria haver traslladat el cadàver durant la matinada de divendres a dissabte. A més, han assegurat que el cos estava «curosament col·locat».

No només això, sinó que també s'ha confirmat que, quan la van trobar, la jove portava la mateixa roba que portava quan va desaparèixer. I al mateix lloc també van trobar la seva bossa.

Així doncs, tot i que s'han donat més detalls sobre la mort d'Esther López, encara hi ha molts misteris per resoldre.

Encara no se sap quina va ser la causa de la mort ni qui n'és l'autor. Són dades que s'esbrinaran a mesura que la investigació avanci.