Mossos d'Esquadra

Els Mossos anuncien una intervenció en 3 escoles de Catalunya

S'han donat més casos d'aquestes característiques

Els robatoris a Catalunya no donen treva. Aquest cop, l'escenari són tres escoles, on es van sabotejar les alarmes per intentar robar material informàtic.

Els Mossos d'Esquadra han detingut una banda de lladres, dos d'ells menors, a la comarca del Maresme per entrar a robar a tres escoles de la localitat.

Una banda de lladres especialitzada, ha sabotejat el sistema de subministrament elèctric de tres centres educatius d'Alella, Teià i Premià de Dalt, a la zona del baix Maresme, amb intenció d'entrar-hi a robar quan s'exhaurissin les bateries auxiliars de les alarmes. 

Les direccions dels centres van donar l'avís a la policia el dissabte 14 de maig i l'endemà, diumenge 15, un operatiu conjunt de Mossos d'Esquadra i les Policies Locals dels tres pobles va permetre detenir els set lladres quan accedien a una escola bressol d'Alella. 

Aquest és el segon intent de robatori de les mateixes característiques a la zona, després que el passat mes de febrer la policia frustrés un triple robatori a tres escoles d'Alella amb el mateix modus operandi.

Els dos casos de robatori no estan relacionats

Segons informacions dels Mossos d'Esquadra, els dos casos no estan relacionats i els haurien comès diferents grups. 

Als detinguts del darrer cap de setmana se'ls relaciona també amb dos robatoris a l'interior de vehicle als aparcaments de dos restaurants de Teià, el passat 12 de maig.

Entre els detinguts hi ha dos menors d'edat, que han passat a disposició de la Fiscalia de Menors. Les altres cinc persones han passat a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs.

Assalta una casa i roba un televisor i joies

Els Mossos han detingut un jove, de 19 anys, com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força. 

Els fets van passar la matinada del 16 d'abril, quan el propietari d'una casa de Manlleu va denunciar que s'havia trobat la porta del balcó forçada i l'interior regirat.

Segons va relatar, li havien sostret un televisor i joies. Al mateix temps, la Policia Local va observar tres joves corrent pel carrer amb un televisor de grans dimensions.

En veure la policia, van amagar-se, però en veure que havien estat descoberts, van deixar el televisor i marxar. Els agents van intentar atrapar-los sense èxit, però en van reconèixer un. 

Els Mossos van identificar i detenir un segon implicat, i ara es treballa per identificar el tercer implicat.