Els Mossos recuperen a Santa Coloma de Gramenet 27 coloms esportius robats a l'àrea metropolitana

Les aus estaven en un colomar il·legal d'un terrat i molestava els veïns | Tenien un valor aproximat de 20.000 euros

Furgó de la Policia Nacional a Badalona
Els Mossos han procedit a denunciar la persona que havia robat els coloms. | Twitter (@ALBIOL_XG)

Els Mossos d'Esquadra han recuperat 27 coloms esportius que estaven en un colomer il·legal situat al terrat d'un edifici del barri del Raval de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Segons un comunicat de la policia catalana, les aus havien estat robades fa mesos en diversos municipis de l'àrea metropolitana com Cornellà del Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat i Montcada i Reixac.

La investigació va començar perquè els veïns van denunciar que els animals els molestaven. El 4 de maig la policia va inspeccionar l'edifici i va denunciar diverses persones alienes al bloc que custodiaven les gàbies per no respectar el confinament. Ja que, tot i semblar desorbitat, els millors exemplars de coloms esportius poden arribar a valdre 20.000 euros.

Coloms preparats per a competir

Els Mossos d'Esquadra van intervenir preventivament els coloms per aclarir la seva procedència i gestions posteriors van permetre demostrar que havien estat robats mesos abans en diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. La investigació continua oberta per tal d'identificar l'autoria d'aquests robatoris.

Aquest tipus de coloms es fan servir per fer competicions, que tenen molts seguidors i una federació especifica. Les aus es pinten de colors llampants i vistosos per tal que els competidors els identifiquin fàcilment. Els millors exemplars poden arribar a tenir un valor de fins a 20.000 euros.

Les aus han estat lliurades a la Federació Catalana de Coloms Esportius que serà l'encarregada de trobar els propietaris gràcies a les anelles identificatives.


Comentaris

envia el comentari