Una veïna del jihadista detingut a Barcelona assegura que «ja no es coneixen els veïns»

L'home ha estat traslladat a Madrid i dilluns passarà a disposició del jutge

La Guàrdia Civil deté el suposat jihadista de Barcelona el 8 de maig del 2020
El presumpte jihadista ha estat detingut aquest matí | Cedida

Una veïna del mateix edifici on aquest divendres la Guàrdia Civil ha detingut a un presumpte jihadista per la seva vinculació amb Daesh, al carrer Josep Anselm Clavé de Barcelona, ha explicat que no coneixia ni recorda haver coincidit amb el detingut, i en aquest sentit ha reflexionat: «Ja no dediques temps a conèixer als teus veïns com abans». Així s'ha expressat la veïna en declaracions a Europa Press, i ha explicat que no coneix a la majoria dels seus veïns, malgrat portar gairebé dos anys vivint en el lloc.

«Saps què passa? Que abans parlaves amb els teus veïns. Però ara ja només intercanvies un hola i adéu però no interactues tant», ha precisat, i a més ha explicat que en l'edifici hi ha una gestoria i per tant la presència de molta gent que entra i surt diàriament.

Gairebé quatre hores de registre

La policia ha detingut a l'home el matí d'aquest divendres, en un dispositiu que ha durat unes quatre hores: els agents han arribat al voltant de les 8.00 hores i han marxat quan faltaven uns deu minuts per a les 12, amb el detingut i tota la documentació oposada.

Vivia en una habitació en l'entresòl del carrer Josep Anselm Clavé --entre Passatge de la Pau i el carrer Nou de Sant Francesc-- que havia llogat a una dona, i ella ha assegurat en declaracions a la premsa que no tenia cap coneixement de la possible radicalització del detingut.

L'Institut Armat ha traslladat al detingut en un furgó fins a Madrid, el cas es troba sota secret de sumari, i passarà dilluns que ve, 11 de maig, a la disposició del jutge de l'Audiència Nacional José Luis Calama, que ha dirigit la recerca, segons han informat fonts jurídiques.


Comentaris

envia el comentari