Un mosso d'esquadra de nit amb el cotxe policial al costat i un vehicle blanc apropant-se

Els Mossos denuncien gairebé 200 persones la tercera nit del toc de queda a Catalunya

A Barcelona, una persona ha estat detinguda per un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat

Els Mossos d'Esquadra han interposat un total de 197 denúncies per presència injustificada a la via pública durant l'horari de toc de queda nocturn a Catalunya, entre les 22.00 hores i les 06.00 hores del matí, segons 'Catalunya Informació'.

Segons ha explicat la policia, a banda de les denúncies, també ha estat detinguda una persona a Barcelona per presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat. Per la seva banda, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha aixecat un total de 108 denúncies per incompliment de la normativa. 

Illa adverteix que ens espera «un hivern llarg»

Davant l’actitud passiva d’alguns ciutadans contra les mesures per frenar la Covid, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha defensat aquest dijous al Congrés la pròrroga de l'estat d'alarma i ha advertit que «venen setmanes molt dures» i «un hivern llarg» on «tindrem unes festes diferents de les que ens haurem d'adaptar», però «cal un esforç més per protegir els més vulnerables».

Illa ha admès que «la ciutadania comença a estar cansada de mesos de sacrificis» però ha advertit que «no és el moment de relaxar mesures» perquè «encara queda un horitzó ampli per davant».

Objectiu de les restriccions: menys de 25 casos per cada 100.000 habitants

Illa s'ha dirigit a la bancada del PP –que ja ha avançat la seva abstenció- per demanar que «reflexioni» i «encerti» en el seu vot, perquè el govern espanyol està fent «el mateix» que estan fent altres executius d'Europa. «La ultradreta ha optat la confrontació» i ha de decidir «si és un partit d'Estat». «És el moment de la política adulta, dels consensos», ha sentenciat.

En aquest marc ha apuntat que l'objectiu del seu executiu és que hi hagi menys de 25 casos per cada 100.000 habitants, menys del 4% de positivitat i menys del 5% d'ocupació de les UCI per covid. L'escenari actual, ha sentenciat, és «molt preocupant» perquè a les portes de l'hivern «tenim un risc alt» i «estem plenament immersos en la segona onada de la pandèmia, la covid s'estén per tot el món a gran velocitat», i amb el canvi d'estació «el nostre país veu agreujada la seva situació».