'Rave'

Els Mossos, desbordats: 300 cotxes, 72 hores de delicte i no han pogut fer-hi res

La macrofesta ha durat fins aquest matí

Una festa il·legal és la protagonista d'aquest cap de setmana al municipi de Camarasa, la Noguera. La 'rave' ha tingut lloc en un paratge natural de la Maçana.

La festa ha durat fins aquest matí

Unes 200 persones han estat reunides, fins aquest matí, en una 'rave' il·legal en una zona boscosa de Camarasa. 

Festa, la qual els Mossos d'Esquadra tenien coneixement des del dissabte.

La 'rave' va ser convocada a través de les xarxes socials

Segons informa el 'Diari Segre', la festa va ser convocada mitjançant les xarxes socials.

Al llarg del cap de setmana van arribar a reunir-se fins a 300 vehicles, la majoria furgonetes i autocaravanes.

Els Mossos d'Esquadra van descartar el desallotjament

La festa il·legal va transcórrer sense incidents, fet que va provocar que els Mossos d'Esquadra decidissin no desallotjar el lloc.

Encara que, aquests, van tancar els accessos a la macrofesta i, fins al moment, han estat realitzant controls d'alcoholèmia i drogues.

A hores d'ara la festa multitudinària ja ha finalitzat.

«És la primera vegada que ens trobem amb una situació com aquesta»

L'alcaldessa del municipi, Elisabet Lizaso, ha explicat al 'Diari Segre', que era el primer cop que es trobaven davant aquestes circumstàncies.

Així, Lizaso, també ha mostrat la seva preocupació davant les possibles destrosses mediambientals que la 'rave' hagi pogut provocar.

No ha estat la primera 'rave' d'aquest inici d'any

A finals de febrer, també es va desmantellar una festa il·legal a Montmell, al Baix Penedès. La qual va durar dos dies seguits.

20 persones denunciades

Els Mossos d'Esquadra van denunciar quinze persones per consum de drogues i cinc més per alcohol durant els controls fets a les entrades i sortides del descampat. 

Segons fonts policials, el propietari dels terrenys, ubicats a la Vall de Sant Marc i que tenen la mida d'un camp de futbol, va interposar una denúncia per l'ocupació de la finca. 

Un miler de persones

La festa, batejada com a 'Carnival', va aplegar un miler de persones i es va convocar a través les xarxes socials. 

La majoria de vehicles reunits tenien matrícules espanyoles, tot i que també n'hi havia algunes d'internacionals, sobretot franceses.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís de la festa il·legal i poc després van començar a controlar els accessos per evitar que hi entrés més gent. 

Els organitzadors de la 'rave' van instal·lar carpes i una barra on es venia beguda i menjar i també un escenari des d'on els discjòqueis van punxar música.