Els Mossos desvinculen el germà desaparegut del crim de la nena de Mataró

La mare dels menors ha denunciat la seva desaparició i s'ha ordenat la seva cerca per «protegir-lo»
Imatges de la menor morta a Mataró
La policia ha desvinculat al germà de la víctima com a sospitós de l'assassinat | EFE

Els Mossos d'Esquadra investiguen com un homicidi la mort de la menor de 14 anys – tot i que alguns mitjans apunten a 13 anys – trobada en un pis de Mataró el passat diumenge, tot i que encara no es descarta cap hipòtesi. Encara queden moltes incògnites per resoldre del cas i una d'elles, la més important, és el parador del seu germà, un noi d'uns 16 o 17 anys que la policia està buscant des d'ahir i que encara no ha aparegut.

 

La mare dels dos nens ha confirmat que li va perdre el rastre el mateix dia que va tenir notícies de la seva filla petita. Amb tot això, la policia desvincula al menor amb el crim de la seva germana, a la qual es va trobar morta d'una profunda ferida al coll, segons 'ElCaso.Cat'.

 

Un veí va veure un home «rus i corpulent» al pis on va tenir lloc el crim

Diversos testimonis parlen d'una tercera persona que va aparèixer el divendres a última hora i que podria estar relacionada amb el cas. Un botiguer de la zona, que coneix a la família, era a l'edifici quan va veure la porta del pis oberta. En apropar-se per entrar, un «home rus i corpulent»  va tancar-li la porta de cop, fent-li veure que s’havia equivocat de lloc.

 

El botiguer assegura que en aquell moment els menors es trobaven a l’interior del domicili, i tan sols quaranta-vuit hores després, trobaven el cadàver de la menor en la seva habitació mentre no hi havia rastre del germà ni de l’home misteriós.

 

Edifici on han trobat morta la menor de Mataró
La menor va ser trobada a l'interior del pis on vivia | Cedida

 

Desvinculen al germà del crim

En aquests moments la policia treballa en dues vies: saber com va morir la menor, l'autòpsia de la qual ha confirmat que es tracta d'un homicidi, i localitzar al seu germà. La mare dels dos menors ha denunciat la desaparició del germà gran i des del jurat de Mataró s'ha ordenat la seva recerca. S'ha volgut remarcar que se'l busca per «protegir-lo» i que no hi ha cap «indici de criminalitat».

 

En una nota de premsa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha volgut aclarir que «aquesta recerca és conseqüència de la denúncia de la mare, està descrita dins d'un protocol específic d'aplicació per desaparició de menors i té per objectiu protegir la integritat del menor».

 

Els Mossos d'Esquadra mantenen un fort hermetisme al voltant del cas i no donen detalls de com està avançant la investigació. Pel que fa a la jutgessa que ha assumit la investigació dels fets encara no ha rebut l'atestat dels agents i l'està esperant per demanar més diligències relacionades amb el crim de la menor.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari