Els Mossos d'Esquadra desallotgen un edifici okupat i identifiquen 22 persones a Barcelona

L'immoble s'havia convertit en un punt calent de la delinqüència a la ciutat comtal, amb baralles i robatoris constants

Agents dels Mossos d'Esquadra al costat de diversos vehicles policials amb llums enceses
Els Mossos han identificat un total de 22 persones durant el desallotjament | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dimecres un bloc de pisos turístics que va quedar buit pel confinament i que estava sent utilitzat per delinqüents multireincidents al barri del Poble-sec de Barcelona. Havia generat molta inseguretat entre els veïns. En el marc del Pla Tremall, els agents han fet un dispositiu aquest matí a requeriment judicial per buidar l'edifici, hi vivien lladres violents, també de domicilis.

Hi ha 22 persones identificades, tres de les quals menors. Nou dels identificats són multireincidents (acumulant 37 antecedents) i la resta haurien estat víctimes d'una estafa, ja que asseguren que han pagat uns 1.500 euros per viure en aquest bloc ocupat.


L'immoble, al carrer Hortes, ha reunit persones en els últims mesos que havien generat problemes de seguretat ciutadana i conflictivitat amb els veïns de la zona. Durant aquest temps, els Mossos han identificat una quarantena de persones, amb antecedents policials, que han utilitzat aquest bloc per viure-hi o per amagar-s'hi.

Un focus de delinqüència que tenia atemorit tot el barri

Des que aquest immoble es va convertir en un punt delinqüencial, s'han registrat una cinquantena d’incidents, entre baralles i robatoris. El passat 17 d’agost a la nit, va tenir lloc una baralla entre veïns de la zona i alguns ocupants d’aquest immoble, que van atacar amb ganivets dues persones que van resultar ferides de gravetat, una de les quals amb amputacions de dits, i talls importants a braços i al cos.

Una persona va resultar detinguda per aquests fets i ha ingressat a presó. L’altre està identificada i té una ordre de recerca i detenció. Sota tutela del jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona, durant l'entrada s'han intervingut 8 grams de cocaïna a un dels identificats.


Els veïns i els comerciants de la zona s'havien posat en contacte amb els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i el districte de Sants-Montjuïc per queixar-se de la situació i demanar mesures policials. Es van realitzar patrullatges, el que va fer que el nombre de persones que vivien en l'immoble fos canviant.

Alguns, de fet, van acabar marxant. Els Mossos van posar la situació en coneixement de l'autoritat judicial i finalment s'ha autoritzat un dispositiu que ha permès neutralitzar aquest focus delictiu. L'edifici s'ha lliurat al seu legítim propietari. També s'iniciarà una investigació sobre la presumpta estafa que asseguren haver patit alguns dels identificats.


Comentaris

envia el comentari