Imatge de dos agents dels Mossos d'Esquadra a una de les plantacions de marihuana a Pardines (Ripollès)

Sorpresa dels Mossos d'Esquadra: el que han trobat en una zona boscosa de Catalunya

Els Mossos d'Esquadra han detingut 4 homes a Pardines per un delicte de salut pública | Tenien un cultiu amb més de 5.000 plantes de marihuana

A Pardines, al Ripollès, 4 homes van ser detinguts per un delicte de salut pública. Els autors dels fets, que tenien entre 19 i 34 anys amagaven 2 plantacions de marihuana amb un total de 5.335 plantes.

Els Mossos d'Esquadra, el 13 de juny, van rebre informació sobre la possible existència d'una plantació de marihuana a la zona de Collada Verda de Pardines. Les primerenques investigacions van determinar que l'àrea havia estat desbrossada i s'hi havia col·locat un cultiu de cànnabis.

Els delinqüents aprofitaven la geografia del territori, a prop hi havia el riu Segadell, i regaven el total de 5.335 plantes amb l'aigua del torrent. Tot i ser una zona boscosa i de difícil accés els Mossos van aconseguir torbar la plantació.

Tot i que el cultiu tenia una arribada complicada i no es podia accedir amb vehicle motoritzat, la policia va poder arribar-hi. De fet, van ser els agents del Grup Especial d'Intervenció (GEI) qui van aconseguir investigar el cultiu de cànnabis. Va ser en aquell moment que van veure que hi havia 2 plantacions separades pel riu.

Els agents van detenir els 4 homes de nacionalitat albanesa que eren al cultiu quan es va fer l'incautament. Es van localitzar més de 5.000 plantes de cànnabis en diferents fases de creixement. A més, també es van trobar eines i substrat per cultivar i 2 hivernacles que feien germinar les llavors de marihuana.

L'acció es va fer conjuntament amb la Unitat d'Investigació i la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Ripoll.

Els detinguts van ser traslladats a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll. Allí es va ordenar que els 4 homes passarien a tenir llibertat amb càrrecs.

570 plantes de marihuana al Baix Empordà

Aquest dilluns, 19 de juliol, també va ser detingut a Cruïlles, al Baix Empordà, per 4 plantacions de cànnabis.

Tot i tenir més plantacions la xifra de plantes era menor que a la de Pardines. Concretament, se li van confiscar 570 plantes que feien un metre i mig d'alçada. El cultiu es trobava dins d'una explotació ramadera de Cruïlles.