Ferits diversos mossos després d'una perillosa persecució amb quatre detinguts al Baix Llobregat

Els Mossos d'Esquadra han iniciat una persecució per un polígon d'Abrera per detenir els homes i, durant la fugida, s’han destrossat alguns dels vehicles de la policia | Els detinguts han oposat resistència durant l'arrest i alguns agents han resultat ferits

Imatge d'un dels cotxes dels Mossos d'Esquadra destrossats al Baix Llobregat després de la persecució | Guillem RS

Diversos agents dels Mossos d’Esquadra han resultat ferits aquesta matinada a Abrera després de perseguir per un polígon i per l’A-2 un vehicle que acabava de robar a diversos camions en un centre logístic d’aquest municipi del Baix Llobregat. Segons han explicat fonts policials a CatalunyaDiari, la policia catalana ha estat alertada que un grup de persones estava obrint les lones d’alguns dels camions aparcats en aquest centre logístic d’Abrera.

Quan diverses patrulles dels Mossos s’han acostat fins al punt el cotxe i les quatre persones han iniciat la fugida. Durant la persecució s’han destrossat alguns dels vehicles de la policia, fins i tot, i alguns dels agents dels Mossos d'Esquadra han resultat ferits, causant baixa. Entre els agents ferits hi ha un sergent que s'ha trencat el dit, un caporal i dos agents més han rebut cops durant la persecució i també durant la detenció.

Diversos vehicles dels Mossos, destrossats

Els Mossos han detingut els fugitius just després del succés
Els Mossos d'Esquadra han detingut els fugitius, que han oposat resistència, just després del succés | Guillem RS

 

Després de diversos minuts de persecució els agents dels Mossos han pogut aturar el vehicle i detenir a les quatre persones, totes de nacionalitat espanyola. Segons han explicat fonts dels Mossos, es tracta de persones molt perilloses que també han oposat resistència durant la detenció i s’han ferit agents. Els policies també han pogut recuperar la càrrega que els lladres havien robat dels vehicles. Segons ha pogut saber CatalunyaDiari, un dels detinguts pels Mossos en aquesta persecució és una persona amb diverses ordres de cerca i captura i amb ordres d'entrada a presó. Els altres tres, també perillosos, també compten en el seu currículum diversos antecedents per aquest tipus de robatoris. Han quedat detingudes pels presumptes delictes de robatori amb força, resistència, desobediència als agents de l'autoritat i homicidi dolós en grau de temptativa.

En un moment de la persecució els lladres han creuat el cotxe al mig de l'autovia, posant el risc la seva seguretat i la dels altres passatgers, i han enfocat el cotxe en direcció el vehicle patrulla. L'han deixat en marxa i han saltat amb la intenció de fer-lo impactar contra el cotxe patrulla dels Mossos. Coneguts en l’argot policial com «teloners», aquests lladres es dediquen a obrir amb navalles les lones dels camions de gran tonatge per fer-se amb la càrrega que transporten aprofitant que estan parats en àrees de servei o en aparcaments prop de centres de distribució.

Els detinguts formen part d'un grup organitzat de «teloners»

Amb els quatre detinguts —de 19 a 45 anys i veïns de Badalona, Barcelona i el Vendrell— sota custoòdia policial, ara seran els investigadors de la Unitat d’Investigació de Martorell els que s’encarregaran d’esbrinar altres robatoris que aquesta banda ha pogut fer a la zona. Segons ha pogut saber aquest mitjà, es creu que amb la detenció d'aquestes quatre persones es podran resoldre altres dels robatoris amb el mateix mètode, que han crescut els darrers mesos a les carreteres catalanes.

Tots els arrestats són membres d’un grup organitzat amb una alta activitat delictiva a tot el territori de Catalunya, els quals que no dubten en fugir de l’acció policial a gran velocitat amb els seus vehicles, tot i posar en perill la vida dels agents de policia i de la resta dels usuaris de la via.


Comentaris

envia el comentari