Imatge de dos policies dels Mosso d'Esquadra

Els Mossos frenen per fi la gran alerta d'aquests dies en 6 ciutats catalanes

Els delinqüents actuaven en els següents municipis: Alella, Cabrils, Masnou, Begues, Barcelona i Platja d'Aro

Els Mossos d'Esquadra feia mesos que treballaven per atrapar una banda criminal que es dedicava a cometre robatoris en sis ciutats catalanes. Finalment, la policia catalana ha pogut atrapar als delinqüents.

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 12 de maig tres homes a Castell Platja d'Aro per vuit robatoris en cases habitades, un robatori en un establiment i per pertinença en una organització criminal.

Els fets es remunten el febrer passat, quan els investigadors van detectar els robatoris del grup criminal a la demarcació de Barcelona: robatoris a cases d’Alella, Cabrils i Masnou, al Maresme, Begues, al Baix Llobregat, Barcelona i Platja d’Aro i en un establiment a la localitat d'aquesta última.

Com a resultat de l'escorcoll van intervenir una gran quantitat d'eines per forçar les portes i finestres com tornavisos, un mall i una radial, walkie-talkies que utilitzaven per comunicar-se, i guants, gorres i tapaboques.

Els lladres actuaven en 6 ciutats de Catalunya

Quan els mossos van tenir al febrer les primeres sospites de què el grup estava actiu i operatiu es va iniciar una investigació en la qual es va detectar com els investigats es desplaçaven en vehicles de lloguer, principalment en horari de tarda i nit, fins a urbanitzacions de l’extraradi de Barcelona, on consumaven els robatoris.

Els lladres seleccionaven cases unifamiliars, accedien als domicilis a través de les plantes superiors, on forçaven les portes corredores o finestres per accedir a l’interior. Un cop dins, s’enduien objectes de valor, prioritzant joies i diners en efectiu.

Un cop confirmada la identitat dels investigats i davant de l’escalada en la seva activitat delictiva, el dia 12 de maig es va organitzar un dispositiu policial a la localitat de Castell-Platja d’Aro per localitzar-los i poder-los detenir. Els agents els van arrestar quan sortien d’una urbanització on havien comès tres robatoris en una nit.

Durant l’escorcoll, els agents van poder recuperar una bossa amb diners procedents d’un dels tres robatoris comesos la mateixa nit.

Estan a la presó 

Arran de la detenció, els investigadors van escorcollar un domicili que els autors havien llogat el mateix dia, on s’hi va trobar material informàtic, diverses peces de roba de marques conegudes, claus de diversos vehicles i diners en efectiu.

Els detinguts són tres homes als quals se’ls atribueixen vuit robatoris amb força a l'interior de casa habitada a les localitats d’Alella, Cabrils i Masnou, Begues, Barcelona i Platja d’Aro. 

Els arrestats van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols que va ordenar el seu ingrés a presó provisional.