Els Mossos van identificar quatre terroristes del 17-A un mes abans de l'atemptat

Un mes abans dels atemptats de Barcelona i Cambrils, els Mossos van identificar Omar Hichamy, Mohamed Houli, Said Aalla i Moussa Oukabir en un polígon de Badalona

Els Mossos d'Esquadra van identificar 4 dels terroristes del 17-A un mes abans dels atemptats
Els Mossos d'Esquadra van identificar 4 dels terroristes del 17-A un mes abans dels atemptats | Mossos d'Esquadra

El 17-A, malauradament, continua gravat a foc a la retina de molts catalans. En un tancar i obrir d’ulls, el terror es va apoderar de Barcelona i Cambrils amb un brutal i esgarrifós atac terrorista. Per més inri, hores després sortia a la llum que la pràctica totalitat d’integrants del grup —seduïts per l’imam Es Satty— havien estat criats a Ripoll.

Ara, però, una informació d’’El Periódico’ ha cridat l’atenció de tothom. Els Mossos d’Esquadra haurien identificat a quatre membres del grup terrorista un mes abans del 17-A. Tot plegat va tenir lloc el 9 de juliol de 2017 en un polígon de Badalona, al Barcelonès, i els identificats pels agents del cos van ser Omar Hichamy, Mohamed Houli, Said Aalla i Moussa Oukabir.

Identificats comprant material

L’atestat judicial, en aquesta línia, precisa que és «molt probable» que els terroristes haguessin acudit al polígon badaloní a comprar materials per a dur a terme un atemptat. De fet, segons els Mossos, aquell mateix dia havien fet cerques a internet amb les paraules «polígon asiàtic Badalona» i «botigues xineses a l’engròs a Barcelona».

Quelcom que, segons l’atestat judicial, continua servint per a incriminar els joves terroristes gihadistes que van atemorir Catalunya i per a demostrar tot allò que «tenien pensat fer».

Imatge dels quatre terroristes responsables dels atemptats de Barcelona i Cambrils.
Imatge dels quatre terroristes responsables dels atemptats de Barcelona i Cambrils. | Cedida

 

El tens relat dels mossos que van abatre Abouyaaqoub

Els mossos que van abatre el terrorista de la Rambla, Younes Abouyaaqoub, van trencar el seu silenci el passat dimecres al ‘No ho sé’ de Rac1. «Era a uns 45 o 50 metres, aproximadament, quan el vam veure per primer cop. Es va amagar als matolls», van començar explicant els dos policies, mentre asseguraven: «Quan va venir cap a nosaltres, estava en un estat d'eufòria, de bogeria, i va fer un crit esgarrifós».

Aleshores, segons expliquen, li van ordenar que s'aturés, però no va obeir, i va ser llavors quan van veure el cinturó, la seva vida «en perill» i una «explosió imminent». «La primera vegada va caure a uns 20 metres d'on érem nosaltres. Després es va aixecar i va avançar uns cinc metres», van detallar uns mossos que, finalment, van veure com l’home ja va deixar de moure’s.


Comentaris

envia el comentari