Els Mossos investigaran les càrregues durant un desnonament a Sants

El director de la policia parla d'un «exercici de transparència d'acord amb el compromís d'autocrítica»

MOSSOS
Agents dels Mossos colpejant als veïns aplegats a les portes de l'habitatge desnonat | Cedida

El director dels Mossos d'Esquadra, Andreu Joan Martínez, ha explicat que s'ha obert un expedient d'informació reservada del dispositiu policial que dijous al matí a Sants va acabar amb una càrrega contra un grup de veïns que protestaven contra un intent de desnonament. L'objectiu és analitzar l'actuació policial «de manera molt acurada» amb «tranquil·litat, rigor i profunditat», ha dit Martínez.

Ha afegit que ha pres aquesta decisió després de fer una primera anàlisi de l'operatiu entre la tarda del dijous i el matí d'aquest divendres. Segons el director de la policia és un «exercici habitual» i un «exercici de transparència d'acord amb el compromís d'autocrítica» del cos.

L'expedient que s'ha obert ha de servir per fer «una investigació molt més profunda en dos àmbits, el primer de tot el dispositiu» i també «cercar accions i actuacions concretes que representin també la necessitat d'aquesta investigació més profunda que no es pot fer de manera precipitada sinó que s'ha de fer amb molt de rigor», ha explicat Martínez.

Els agents parlaven del «risc» que van patir en ser envoltats 

Les càrregues es van produir dijous un cop acabada l'actuació judicial del desnonament a un habitatge de Sants, que finalment no es va dur a terme perquè hi va haver un acord amb la propietat del domicili. Segons els Mossos, quan ja marxaven del lloc un grup de persones van envoltar «amb risc» un furgó policial a dins del qual hi havia agents preparats per atendre el que indiqués la comitiva judicial.

Segons el Centre per a la Defensa dels Drets Humans Irídia, que va criticar que les càrregues havien estat «sense justificació» i «sense gradació de l'ús de la força» hi va haver almenys set ferits, xifra que, segons expliquen els Mossos, el SEM va rebaixar a l'atenció d'una persona per una crisi d'ansietat.

El mateix dijous a la tarda diferents formacions polítiques van criticar el cos policial i van demanar la compareixença al Parlament del conseller d'Interior, Miquel Buch. El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha anunciat aquest divendres l'obertura de dues investigacions arran de les actuacions dels Mossos d'Esquadra tant en aquest desnonament i en la manifestació al barri de Gràcia convocada per protestar pel desallotjament de la casa okupada Ka la Kastanya.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari