YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

ERC, la CUP i els Comuns denuncien la «violència» de l'actuació dels Mossos a Ka la Kastanya

Irídia afirma que la càrrega ha començat «sense justificació» i «sense gradació de l'ús de la força»

Ka la Kastanya després de ser desallotjada
Ka la Kastanya després de ser desallotjada | ACN

Una càrrega dels Mossos d'Esquadra contra persones contràries a un desnonament ha generat crítiques des de diferents formacions polítiques cap al cos policial i la petició de compareixença al Parlament del conseller d'Interior, Miquel Buch.

Catalunya En Comú Podem (CatECP) ha expressat que el govern «hauria de garantir el dret a l'habitatge» i no «enviar els Mossos contra els veïns que defensen els seus drets», tot anunciat la petició de compareixença del conseller d'Interior. D'altra banda, el diputat d'ERC Ruben Wagensberg ha considerat una «autèntica vergonya» l'actuació policial i ha condemnat la «repressió i la violència» dels Mossos.

Exigència de compareixença a Buch

Finalment, la cupaire Eulàlia Reguant ha preguntat a Buch, a Quim Torra i a Pere Aragonès: «És aquesta la manera del vostre govern de garantir els drets socials?». Wagensberg, a més, també ha considerat «del tot inassumible no votar a favor de la compareixença al Parlament del màxim responsable», en referència al conseller d'Interior, Miquel Buch.

Les càrregues s'han produït al matí un cop acabada l'actuació judicial del desnonament, que finalment no s'ha dut a terme perquè hi ha hagut un acord amb la propietat del domicili. Segons el Centre per a la Defensa dels Drets Humans Irídia hi ha hagut almenys set ferits, xifra que, segons expliquen els Mossos, el SEM rebaixa a l'atenció d'una persona per una crisi d'ansietat.

«Sense justificació» i «sense gradació de l'ús de la força»

Irídia afirma que la càrrega ha començat «sense justificació» i «sense gradació de l'ús de la força». A més, l'entitat denuncia que alguns agents policials no duien visible el número d'identificació. «Hi ha indicis clars que l'actuació no és ajustada a dret. Exigim investigació», ha escrit a Twitter l'organització, que s'ha posat a disposició de «les persones agredides».

Per la seva banda, els Mossos recorden que l'actuació ha estat per requeriment del jutge, i expliquen que quan ja marxaven del lloc els concentrats contra el desnonament han envoltat «amb risc» un furgó policial a dins del qual hi havia agents preparats per atendre el que indiqués la comitiva judicial.

Davant d'aquesta situació, els Mossos asseguren que primer han mediat amb els concentrats per garantir la sortida del furgó, però afirmen que hi ha hagut agressions dels manifestants i que per això han actuat carregant contra ells per dispersar-los.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari