Els Mossos investiguen un home del Prat que volia atacar policies per suïcidar-se

El GEI dels Mossos han assaltat casa seva, al Prat de Llobregat, i ara l'home, de 25 anys, es troba «sota control» de la policia, a l'espera que avancin les investigacions
Imatge d'arxiu d'agents del GEI dels Mossos, els que han assaltat la casa de l'home investigat. | CatalunyaDiari.cat

 

Els Mossos d'Esquadra investiguen un noi de 25 anys que va anunciar que tenia intenció d'atacar amb armes agents de la policia per aconseguir el seu suïcidi. Aquest diumenge 6 de gener la policia catalana va rebre diverses denúncies que apuntaven que aquest jove, veí del Prat de Llobregat, tenia pensaments suïcides i que la manera d'aconseguir-ho era atacant a la policia per ser abatut pels agents. Es descarta motivació terrorista.

 

Quan la policia va tenir coneixement d'aquests fets va activar a les seves unitats d'investigació per poder aclarir de qui es tractava. A primera hora d'aquest dilluns 7 de gener s'ha pogut identificar, localitzar i controlar l'home, a l'espera que les investigacions avancin i poder procedir a la seva detenció o entrega als serveis mèdics. Agents del Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos, una unitat d'elit especialitzada en operacions amb armes, han assaltat casa seva davant de la perillositat que potencialment suposava l'home per la seguretat dels agents. Segons han explicat fonts dels Mossos d'Esquadra, la investigació segueix oberta i s'ha decretat secret d'actuacions.

 

L'home, sota control de la policia

S'espera que en les hores vinents es pugui aclarir quin grau de perillositat representa l'home per la seguretat dels agents de la policia i la seva pròpia i decidir si se l'acaba detenint o imputant algun tipus de delicte. Mentrestant l'home està sota control de la policia, tot i que fonts oficials dels Mossos no han aclarit, pel secret d'actuacions, on es troba.

 

L'alerta, desactivada

Aquesta matinada la comissària de guàrdia dels Mossos ha enviat una nota interna a les diverses comissaries de la policia, sobretot a les de l'àrea metropolitana, però també a totes les del país, informant d'aquest fet i facilitant una foto de l'home. En l'avís d'alerta, al qual ha tingut accés CatalunyaDiari, es demanava als agents extremar la seva autoprotecció davant d'aquest home, nascut l'any 1993 i de nacionalitat espanyola, que podia perpetrar algun tipus d'atac contra agents. També es demanava, si se'l veia, aturar-lo i escorcollar-lo.

 

La nota informativa s'ha fet arribar també a les policies locals, a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil. Després d'haver pogut identificar, localitzar i controlar l'home, durant el matí d'aquest dilluns s'ha desactivat l'alerta i s'ha deixat sense efecte, segons han explicat fonts dels Mossos d'Esquadra a CatalunyaDiari.

 

Suïcidi per policia, atacar la policia per ser abatut

El suïcidi per policia és un mètode de suïcidi en el qual un individu suïcida es comporta deliberadament de forma amenaçant, amb la intenció de provocar una resposta letal d'agents de la policia, causant-li la mort. Tot i que a Catalunya se n'han detectat pocs casos, sí que els Mossos n'han registrat alguns en la seva història. Tot i que encara amb una investigació oberta, algunes tesis de l'atemptat terrorista de Cornellà d'aquest mes d'agost porten a aquesta versió. L'home volia matar-se i va entrar, armat amb un ganivet i amb clares intencions homicides, a la comissaria dels Mossos de Cornellà i l'agent de la porta, per protegir als seus companys, va abatre l'home. L'Audiència Nacional manté activa la investigació contra l'home mort i va arxivar la causa per homicidi contra l'agent dels Mossos.