Quatre agents dels Mossos davant d'un portal amb una furgoneta en primer pla

Els Mossos investiguen un tiroteig enmig del carrer a Barcelona

Aquest dimarts a la nit una sèrie de trets creuats entre diverses persones ha sobresaltat el barri de la Mina | Encara no es coneixen els motius de l'enfrontament ni qui hi ha estat implicat

Els Mossos d'Esquadra investiguen un tiroteig succeït a primera hora d'aquesta nit al barri de la Mina, entre Barcelona i Sant Adrià del Besòs. Els fets s'han produït a tres quarts de nou del vespre, quan s'han començat a sentir diversos trets d'arma al carrer Ponent, entre els blocs dels carrers Mart i Venus, a la vora del Parc del Besòs. Hi hauria implicades famílies del barri, encara que ningú ha volgut donar explicacions. 

Agents dels Mossos del districte de Sant Martí i també efectius d'ordre públic s'han desplaçat a la zona del barri tan bon punt han estat alertats de l'enfrontament, però en arribar-hi, el tiroteig havia acabat i no quedava ningú que hi hagués estat implicat. No s'han localitzat persones disposades a donar testimonis ni detalls.

Tot i això, hi ha hagut persones ferides. Una d'elles s'hauria trobat al mateix lloc dels fets, sense perill per la seva vida, i segons la periodista especialitzada en successos Anna Punsí, un home hauria anat a l'hospital del Mar amb una ferida al braç.

Els Mossos apunten a un possible enfrontament entre famílies del barri

El que sí que s'ha trobat han estat desenes de beines de les bales que s'haurien disparat. A més, la policia ha pogut comptar amb vídeos i imatges enregistrades pels veïns, que podrien ser útils per a la investigació. Precisament, els Mossos ja l'han engegat, i se n'encarreguen agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sant Martí.

Així, segons les primeres informacions policials, que recull 'El Caso', els fets es tractarien d'un enfrontament entre famílies del barri, encara que no se'n sap exactament el mòbil, què l'ha iniciat i quins clans de la Mina hi estarien implicats. Altres mitjans, com 'betevé', parlen d'un enfrontament entre joves o d'un cas relacionat amb el tràfic de drogues, encara que caldrà esperar que els Mossos resolguin la investigació.

En paral·lel, el 'Tot Barcelona' hauria parlat dels fets amb alguns testimonis, que asseguren que el que ha desfermat l'intercanvi de trets ha estat una baralla entre dos adolescents. Un testimoni assegura que la batussa ha nascut arran d'un incident dels dos joves amb un patinet. En aquell moment, les dues famílies, armades, han sortit enrabiades al carrer. Les famílies serien conegudes al barri.

Por a les conseqüències immediates dels fets

L'alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, ha lamentat el succés i ha advertit en una piulada que no és possible «tolerar aquesta violència» a la ciutat. Per això, ha urgit al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i al secretari general d'Interior, Oriol Amorós, a reunir-se amb l'ajuntament per tractar les «últimes situacions de violència» que s'han viscut a la Mina.

De fet, fa setmanes que la Plataforma d'Entitats de la Mina vol reunir-se amb la Generalitat per abordar alguns problemes socials com aquest i episodis de tensió que s'han viscut aquest estiu, que incomoden molts veïns del barri. I és que casos com aquest han portat cua en altres ocasions, en què, segons el 'Tot Barcelona', s'acaba desterrant les famílies responsables dels atacs per tornar a una suposada pau al barri, fet que deixa desemparades i sense casa aquestes famílies. 

L'últim cas similar, el mes d'abril

L'últim cas amb similituds ocorregut a Barcelona també es va donar al barri de la Mina. Es va produir el dia 9 d'abril, també de nit, a una zona propera al lloc dels fets d'aquest dimarts a la nit. Segons diversos testimonis, es van sentir trets i detonacions. Una vegada més, però, només es va poder localitzar una persona ferida que no hauria tingut cap mena de relació amb els fets. De fet, en un lloc pròxim al punt on s'ha produït l'intercanvi de trets és on va morir recentment un jove apunyalat per un altre per conflictes relacionats amb les drogues.