Imatge dels Mossos d'Esquadra durant un control en una rotonda de Reus, al Baix Camp

Sorprenent troballa dels Mossos gràcies a l'avís dels veïns: acaba amb una persecució

Detenen dos homes per tenir 2.093 plantes de marihuana en una zona forestal de Santa Cristina d'Aro | La col·laboració ciutadana, clau per la troballa

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) han detingut dos homes de 21 i 32 anys de nacionalitat albanesa per tenir 2.093 plantes de marihuana en una zona forestal. Els Mossos i la Policia Local van descobrir la plantació gràcies a la col·laboració ciutadana.

Estava en una zona propera a la urbanització de Vall Repòs. Després que els cossos policials fessin les primeres indagacions van veure que algú havia barrat el pas del camí que s'endinsava al bosc i havien construït una barraca amb branques i matolls.

Després de vigilar la zona, la policia va veure com dos homes sortien d'aquesta zona boscosa i un d'ells intentava fugir. Amb el suport de la Policia Local, els agents van aconseguir identificar-los.

La zona, perfectament preparada

Seguidament, els agents van examinar la zona on van trobar-s'hi un campament preparat per viure i una zona amb 4.000 m3 desbrossada i amb arbres tallats. L'espai estava preparat per cultivar-hi marihuana amb tots els estris necessaris, com ara un pic i una aixada, desbrossadores, una destral.

A més, hi havia 2.093 plantes d'entre 10 i 13 cm d'alçada i per això els agents van detenir els dos homes per un delicte de tràfic de drogues. A més, també se'ls va denunciar per la tala d'arbres en un espai protegit PEIN i la Policia Local els va denunciar per acumular deixalles en un espai natural.

Els detinguts van passar el dia 13 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Aquesta forma part d'una de les múltiples operacions que els Mossos d'Esquadra duen a terme a Catalunya contra el cultiu i tràfic de marihuana. De fet, la Costa Brava és una de les zones on el cos policial català té posat el focus, ja que és un dels punts neuràlgics del cultiu a tot Europa.