La policia escorcolla les clíniques d'iDental a Girona, Tarragona i Barcelona

És una operació de Mossos i Policia Nacional a nivell estatal sota les ordres de l'Audiència Nacional per les estafes d'aquesta clínica a milers de persones

Agents dels Mossos i de la Policia Nacional davant de la seu d'iDental.
Agents dels Mossos i de la Policia Nacional davant de la seu d'iDental. | Guillem RS

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han entrat a primera hora d'aquest divendres a les clíniques d'iDental de Girona, de Barcelona i de Tarragona després de saber que l'Audiència Nacional ha assumit el cas de la presumpta estafa de grans dimensions que han fet els seus propietaris. Agents de paisà de les dues policies són a l'interior de les clíniques de Barcelona, Tarragona i Girona i s'espera que al llarg del matí s'entrin a altres oficines d'arreu de l'Estat, en un total de 16. Segons fonts de la Policia Nacional, es tracta d'una operació a nivell estatal amb entrades i escorcolls en altres punts, també oficines de la marca, tot i que no hi haurà detinguts.

L'objectiu de la batuda és trobar documentació que pugui ser d'interès en la investigació que ha iniciat l'Audiència Nacional contra iDental. Centenars de persones s'han vist afectades per aquesta trama. A Barcelona tot i que al lloc on hi havia la clínica —un edifici de tres plantes al barri de Gràcia— hi ha un gran cartell que anuncia que la finca està en lloguer, a l'interior encara hi ha material d'aquesta clínica. A l'interior de la clínica hi ha agents de paisà que regiren tots els documents i maquinària. Dos agents dels Mossos i dos agents de la Policia Nacional vigilen l'exterior i han explicat que l'escorcoll pot anar per llarg.

A Tarragona, a la clínica que iDental tenia a l'avinguda de Francesc Macià, es repeteix la mateixa imatge. Agents dels Mossos i de la Policia Nacional vigilen l'exterior de l'oficina mentre els investigadors busquen la documentació que els hi ha demanat l'Audiència Nacional. A Girona els Mossos i la Policia Nacional també han entrat a les oficines que iDental hi tenia.

Una estafa en mans de l'Audiència Nacional

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va dictar una interlocutòria a finals de juliol en la qual va assumir la investigació de la presumpta defraudació massiva de les clíniques iDental, conegudes com a «clíniques dentals low cost», amb desenes de milers de víctimes repartides per tot el territori estatal.

El jutge tipifica els fets com a administració fraudulenta, estafa, apropiació indeguda, falsedat documental, lesions i contra la salut pública. El magistrat va assumir la investigació pel volum extraordinari de la causa, el desplegament de l'operativa presumptament fraudulenta de llarg a llarg del territori estatal, l'existència de milers o desenes de milers de perjudicats i d'una aparent complexa estructura societària. Ha encarregat als Mossos i a la Policia Nacional, en el cas de Catalunya, la seva investigació.

iDental, la crònica d'una estafa anunciada

La clínica es dedicava a prestar serveis odontològics si bé oferia paral·lelament un sistema de finançament de tractaments a través d'entitats bancàries mitjançant les quals percebia l'abonament íntegre anticipat dels seus serveis. Els serveis eren de baixa qualitat, molts cops no s'acabaven i fins i tot generaven més problemes. iDental s'aprofitava de fer preus molts per sota dels de mercat per enganxar a gent amb pocs recursos. CatalunyaDiari va poder parlar amb alguns dels afectats.


Comentaris

envia el comentari