Control informatiu dels Mossos a Barcelona pel toc de queda el 25 d'octubre de 2020

Els Mossos tanquen 10 locals durant el cap de setmana per incomplir les mesures anti-Covid

També s'ha denunciat més de 1.200 persones per diverses infraccions, com saltar-se el toc de queda, el tancament perimetral o no portar mascareta

Els Mossos d'Esquadra han posat un total de 1.205 denúncies durant el cap de setmana —625 de les quals durant el torn de nit entre dissabte i diumenge— i han tancat 10 locals a Catalunya (tres divendres i set dissabte), segons ha detallat el director general dels Mossos, Pere Ferrer, en una entrevista al canal 3/24. El 75% de les sancions han estat per incomplir les restriccions de mobilitat —toc de queda i tancament perimetral—, mentre que el 25% restant s'han imposat per incompliments sanitaris —gent sense mascareta o per no respectar grups de màxim 6 persones).

Prèviament, i en declaracions al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, Ferrer ha confirmat que la manifestació de dissabte a Barcelona, que va acabar de nou amb alguns aldarulls —com el llançament de pedres i una foguera a la plaça de Sant Jaume—, es va tancar amb un detingut, 60 identificats i un policia ferit.

«L'extrema dreta se suma a les mobilitzacions per oportunisme i per desestabilitzar»

Sobre la protesta de dissabte a la tarda, el director general dels Mossos ha afirmat que «hi va haver un dispositiu preventiu fort. La manifestació va anar prou bé i vam evitar la situació d'aldarulls de divendres». «Això sí, aquest dissabte a Barcelona també vam detectar elements d'ultradreta com els de divendres», ha reconegut Ferrer, que ha volgut reivindicar les 60 identificacions preventives.

En aquest sentit, Pere Ferrer ha assenyalat que un dispositiu d'aquest tipus «ajuda a minimitzar i a reduir la violència. Bàsicament perquè detectem material que podria ser utilitzat en aldarulls i el retirem». El director general dels Mossos també ha avisat que grupuscles d'extrema dreta estan aprofitant per filtrar-se en les últimes manifestacions de descontentament pel toc de queda o les mesures contra la Covid-19.

«Ahir era una manifestació pel desallotjament de la casa Buenos Aires, però l'extrema dreta s'afegeix a les mobilitzacions per oportunisme i per desestabilitzar en una situació complexa com l'actual», ha apuntat Ferrer. «Veuen una oportunitat per fer els seus actes violents. Això és el que hem de combatre», ha conclòs el director general dels Mossos.