Un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos troben prop d'un miler de plantes de marihuana en un local de Sils que anaven a desnonar

Els fets van tenir lloc el passat dimecres 30 de setembre

Els Mossos d'Esquadra han detingut el llogater de l'antic restaurant Touring de Sils, a la comarca de La Selva, després que la comitiva judicial que l'anava a desnonar per impagament, es trobés amb una important plantació de marihuana a l'interior del local. Els fets van passar el passat dimecres 30 de setembre.

Segons explica el Diari de Girona, l'home tenia 47 quilos de maria distribuïts entre diverses habitacions i els passadissos de l'establiment. Tot plegat es va precipitar quan la comitiva judicial es va personar al restaurant per comunicar-li al llogater que havia de marxar de l'establiment, arran de la denúncia per impagament. El problema va ser que l'home, de 55 anys, no es va presentar.

Això va fer que el jutge autoritzés l'entrada al local de la comitiva que va ser qui va descobrir les prop de mil plantes que hi havien. A més de la droga, els agents també van trobar el material necessari per fer-la créixer, com ventiladors, focus de llums i transformadors. De fet, al detingut també se l'acusa d'un presumpte delicte de frau elèctric, a més d'un contra la salut pública. L'home no va tornar al restaurant fins l'endemà a recollir algunes de les seves pertinences, moment en què se'l va arrestar.

El menjar que ha quedat a les neveres i congeladors del restaurant i que es pugui aprofitar anirà destinat a una ONG gironina que distribueix aliments per a aquells que més ho necessiten.

 

Petit foc en una empresa del Port de Barcelona

Aquest dissabte al matí, Protecció Civil ha informat d'un incendi que s'ha originat en uns dipòsits amb residus i fuel a l'empresa Ecoimsa S.A al moll 34B del Port de Barcelona. En un primer instant, el fum que sortia del lloc dels fets ha preocupat a les autoritats perquè la seva densitat i color es podia veure des de diversos punts de la ciutat.

D'aquesta manera, Protecció Civil ha activat preventivament el PLASEQCAT, que ha estat desactivat ràpidament. Els Bombers s'han dirigit fins a l'incendi i han pogut controlar i extingir el foc. No hi hagut constància de ferits. L'avís d'incendi ha tingut lloc a les 8.12 hores.