Mossos d'Esquadra

Els Mossos en xoc: Es presenta en una comissaria de Catalunya amb un crani humà

Els fets s'estan investigant tot i que no s'ha localitzat el cos ni s'ha identificat el crani

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Vic, a l'Osona, investiguen la troballa d'un crani humà localitzat entre Aiguafreda i Seva. El descobriment va succeir el passat dimecres, trenta de novembre, quan un home va trobar el crani en una zona boscosa, entre Aiguafreda i Seva, en la zona del Montanyà. Aquest mateix home el va agafar i el va portar fins a Vic, la capital de l'Osona, on el va lliurar als Mossos.

Els agents de la Unitat de Recerca de Vic han obert una recerca per tal d'identificar la persona a qui pertany el crani. Segons informacions policials, pel seu estat de conservació, el crani és antic. La recerca va servir per aclarir els fets i, si és possible, posar nom i cognoms al crani trobat a la comarca de l'Osona

El cos policial va realitzar una cerca a la zona

Els agents catalans van prendre declaració a l'home que va detallar on quan i de quina manera l'havia trobat. Posteriorment, l'home, acompanyat pel cos policial van anar fins al punt on l'havia localitzat i van fer cerca per si hi havia més restes humanes. Malgrat això, el resultat de l'exploració va resultar negatiu.

A la zona no es van trobar més restes humanes que poguessin estar relacionades amb el crani que va trobar l'home hores abans ni tampoc restes d'altres persones. El paratge on va ser trobat el crani, on no és habitual que ningú transiti, fa pensar a la policia que les restes humanes feia anys que havien estat abandonades. 

El crani ha estat enviat a l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC), a Barcelona, amb la finalitat de ser inspeccionat i intentar poder identificar-ho. Segons fonts policials, el crani encara no ha estat identificat i es creu que per on va ser localitzat, podria ser una tasca complicada. 

Més cossos sense identificar

Aquest dilluns, 12 de desembre, uns veïns a la localitat de Piera, a la comarca de l'Anoia, van trobar una part d'un cadàver a la riera de la Guinovarda. Posteriorment, la policial local del municipi va trobar la resta del cos, al costat d'un vehicle abandonat.

Els Mossos també han obert una recerca, que tracten com un homicidi, per la manera com estava tallat el cos. Segons les primeres informacions policials, es tracta del cos d'un noi jove. De moment, el cas es troba sota secret de sumari i encara no ha pogut avançar molt i no es coneixen detalls de la seva identificació.