Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

9.800 euros de multa per inventar-se l’ofegament de la seva dona al Segrià

Es van activar tres dotacions de bombers i un helicòpter per rescatar, a Torres de Segre, a una persona que estava al seu lloc de treball

Imposen una multa de 9.800 euros a l'home que va demanar un fals rescat a Torres de Segre
Imposen una multa de 9.800 euros a l'home que va demanar un fals rescat a Torres de Segre | Bombers de la Generalitat

 

El Departament d’Interior ha multat un home que es va inventar l’ofegament de la seva dona en un riu a Torres de Segre, al Segrià, i que va mobilitzar els serveis d’emergència per al rescat. L’home va trucar al 112 el 24 d’abril de 2018 per informar que havia vist caure una dona a l'aigua.

Un cop els serveis d’emergència van arribar al lloc, l’home va concretar que era la seva parella i que dues persones més s’hi havien llençat per provar de rescatar-la. Els Bombers hi van destinar tres dotacions, dotze efectius i, fins i tot, un helicòpter. Finalment, els Mossos d’Esquadra van poder comprovar que  la dona era al seu lloc de treball  i, per aquest motiu, l’home haurà de fer front a 9.866 euros, quantitat en què estava valorat el rescat.

 

El riu Segre a l'altura de Rufea
Segons l'home, la seva dona havia caigut al riu Segre, però estava treballant | Cedida

 

Segon cobrament de rescat a Lleida

Aquest és el segon cobrament de rescat que es notifica a la demarcació de Lleida. El primer va ser el 13 de maig de 2013, quan un home va intentar travessar el riu Segre amb el seu vehicle.  Els Bombers van haver de salvar l’ocupant del turisme, situat a la partida de Rufea, i hi van intervenir vuit efectius i cinc vehicles.

En aquella ocasió, l’import a pagar va ascendir a 988,4 euros. Tanmateix, la xifra va acabar augmentant fins als 1.229,3 euros, ja que l’home no va abonar la quantitat demanada durant el període voluntari i, per tant, van haver de sumar-hi un recàrrec.

Casos on s'activa el cobrament de rescat

El cobrament dels rescats s'activen si es donen en  zones senyalades com a perilloses o d'accés prohibit, si les persones rescatades o salvades no duien l'equipament adequat per a la pràctica de l'activitat o  si la persona que sol·licita el servei ho fa sense motius  objectivament justificats. 

Altres casos de cobraments de rescats a Catalunya són: el rescat de tres persones que intentaven travessar el riu Muga, tot i que el pas estava barrat amb tanques a causa de la crescuda del cabal; el rescat d’un esquiador a Marsella  que va quedar atrapat per una llau quan esquiava fora de pistes; o la cerca de dues persones desaparegudes entre Queralbs i Riberes de Freser, que finalment van trobar el seu vehicle i van marxar sense avisar al dispositiu de rescat, entre altres casos.