URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Multen amb 4.200€ un restaurant per repartir menjar a famílies en ple confinament

El propietari del local assegura que l'activitat estava permesa i es nega a pagar

Bitllets d'euro
El restaurant va rebre una sanció després d'oferir menjar a persones necessitades | Catalunya Diari

El propietari d'un restaurant de València s'ha endut una desagradable sorpresa després de rebre tres multes que sumen més de 4.200 euros. Segons informa el mateix responsable al diari 'Las Provincias', ell i dues veïnes voluntàries haurien rebut la notificació de dues sancions de 600 euros cadascuna i una tercera de 3.000 euros per repartir menjar de manera solidària a més de 80 persones sense recursos al barri del Cabanyal durant el confinament. 

Asseguren que l'activitat estava permesa

L'estat d'alarma declarat pel govern arran de la pandèmia del coronavirus va obligar el passat mes de març a tancar tots els bars i restaurants d'arreu del país. Javier Márquez, el propietari del local 'La Lusitana Vasca', juntament amb algunes voluntàries i representants d'associacions del barri del Cabanyal (València) van decidir aprofitar el menjar del rebost i les càmeres del restaurant i repartir-lo entre les famílies més vulnerables. 

Márquez assegura que es van posar en contacte amb la Creu Roja, la Policia Local i una treballadora social del centre de salut de Serrería abans de fer el repartiment. «El BOE permet aquesta entrega de menjar sense ànim de lucre; la vam fer a través de dues associacions, Brúfol i Espai Veïnal Cabanyal», manifesta. 

Va ser el 17 de març quan es va dur a terme aquesta acció, on es van servir fins a 84 racions de menjar. «Venia una persona de cada família, mantenint la distància de seguretat. Tots nosaltres portàvem les EPIS», assegura. No obstant això, aproximadament a dos quarts de cinc de la tarda van rebre la visita d'alguns agents de la Policia Local, que van imposar les multes tot i les explicacions donades. «Un ens va dir que ens tancaria el local», explica Márquez. 

Es neguen a pagar les multes

Segons es recull a la denúncia, els agents «es van dirigir al local en observar la cua de persones a la porta recollint menjar que era repartit per dues persones des de l'interior». Tres clients van indicar que el restaurant es trobava en funcionament, però sense ànim de lucre perquè col·laboraven amb una associació en el repartiment de menjar a persones vulnerables. 

No obstant això, la Policia Local va decidir imposar diverses sancions regint-se al Reial Decret 463/20, article 10 apartat 4, que recull que «se suspenen les activitats d'hostaleria i restauració, podent prestar exclusivament serveis d'entrega a domicili». 

«Tant des de l'establiment, com des de la xarxa de voluntaris, associacions, col·lectius i veïns del Cabanyal ens neguem a pagar aquestes multes que ascendeixen fins als 4.200 euros. De manera col·lectiva denunciem els fets ocorreguts perquè no es té en compte el caràcter solidari i no lucratiu de l'activitat, perquè no es relaten de forma objectiva els fets (l'establiment mai ha estat en funcionament durant l'estat d'alarma), perquè ens acollim al Reial Decret 463/2020 del BOE del 14 de març, sota la imperant necessitat d'acció en solidaritat amb les famílies més vulnerables del nostre barri», han denunciat. 


Comentaris

envia el comentari