Fotomuntatge d'Esther López i Nacho Abad

Nacho Abad dona la clau sobre el cas d'Esther López: «Hi ha algú»

El periodista ha revelat la hipòtesi principal de la mort d'Esther López i que hi ha una persona que sap tot el que va passar

Esther López va passar 24 dies desapareguda i finalment la van trobar morta en una cuneta. Des de llavors, la investigació del cas està fent passos de gegant. Fonamentalment, des que es va fer l'autòpsia del cos.

Nacho Abad, que treballa a 'Espejo público', informa cada dia dels avenços en aquest sentit. I això l'ha portat ara a exposar que la Guàrdia Civil ja pràcticament estudia una sola hipòtesi sobre el que va ocórrer. És més, aquesta teoria ha fet que s'hagi assenyalat que només una persona sap què li va passar a la jove, i no s'ha pronunciat.

La investigació sobre Esther López ja se centra en una sola possibilitat

Un xoc hipovolèmic, com indica l'autòpsia, va ser el que va posar fi a la vida d'Esther. Una dada important que va determinar que la mort la va poder originar una forta caiguda, una pallissa o un atropellament. I aquest últim és la hipòtesi que en aquests moments pren més força entre els investigadors.

Per aquest motiu, fa uns dies, l'ERAT (Equip de Reconstruccions d'Accidents de Trànsit de la Guàrdia Civil) va treballar a la zona on va ser trobada la noia, on van estar fent mesuraments i analitzant a fons el lloc per a trobar indicis que fos atropellada per un cotxe. Una teoria que ha estat recolzada fins i tot pel forense José Cabrera.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets
La Guàrdia Civil ha estat treballant a la cuneta on van trobar Esther | Europa Press

En aquest sentit, Nacho Abad ha dit a 'Espejo público' que la teoria de l'atropellament ara és la que sosté la Guàrdia Civil. Tot seguit, ha donat més detalls del que estan fent: «Esther mor per un xoc hipovolèmic a causa d'una hemorràgia interna. Això és una veritat indiscutible».

«Com és possible que tingui un cop a la zona de l'abdomen i al tòrax si va a la mateixa direcció que el cotxe que presumptament la colpeja? El cop no és frontal, és lateral. Aquesta hipòtesi cobra moltíssima força, i et diria que ja és l'única que hi ha: que el mecanisme pel qual es produeix l'hemorràgia interna és un atropellament».

Fotomuntatge d'Esther López i una zona on se la va buscar
El resultat de l'autòpsia d'Esther ha portat a consolidar una hipòtesi | Europa Press

De la mateixa manera, ha reconegut que hi ha un problema en el cas, i és que «no hi havia drons sobrevolant la zona, així que no podem determinar si Esther va estar 24 dies a la cuneta».

Per això, «introduint les lesions que presenta la víctima més vehicles i possibles punts d'impacte, l'ERAT està estudiant si el cop va poder empènyer la víctima fins al lloc on la van trobar».

Nacho Abad diu que hi ha algú que sap què va passar amb Esther López i roman callat

En aquest resum de la investigació que s'està fent, el periodista ha deixat de manifest que hi ha algú que sap què va passar i que no s'ha pronunciat. S'ha referit a aquesta persona dient que «és viable que Esther fos atropellada aquella nit i que algú baixés del vehicle, agafés el cos i el tirés a la cuneta, juntament amb la bossa i el mòbil».

Nacho Abad a 'Espejo público'
Nacho Abad ha indicat que algú amaga què li va passar a Esther | GTRES

Aquesta circumstància ha portat Nacho Abad a exposar que «hi ha molta esperança dipositada en la criminalística. Clar, perquè si és un atropellament fortuït o intencionat, no portes guants per a evitar deixar ADN i empremtes. ADN i empremtes que buscaran a la bossa, al telèfon i a la roba d'ella».

«Si l'atropelles, la trobes i la llences a la cuneta, ja saps que Esther era allà. No la vas assistir i te'n vas anar. Fins i tot si la vas atropellar i et vas pensar que era un animal, en el moment que saps que ha desaparegut, agafes i truques. Per tant, hi ha algú que amaga que la va atropellar».