Fotomuntage de Barney Rae abans i després que li diagnostiquessin l'èczema

Un nen de 14 anys demana entrar en coma induït perquè no suporta el dolor que pateix

L'any passat al menor li van diagnosticar èczemama i no ha parat de tenir erupcions cutànies

Males notícies per a Barney Rae, un jove de 14 anys de Bristol, a Anglaterra. Està vivint un autèntic malson des que li van diagnosticar èczema a tot el cos.

La veritat és que el diagnòstic es va produir l'any passat i no ha parat de tenir erupcions cutànies. L'èczema li produeix greus picors des del cap fins als peus. Segons la seva mare, Miranda, és un cas molt delicat.

La progenitora explica que el seu fill prefereix entrar en coma induït i que el despertin quan el dolor hagi acabat.

Un tràngol molt complicat a què s'enfronta la família. La mare narra el punyent testimoni del seu fill, que insisteix que no pot més amb el dolor que pateix.

És horrible. Barney té tota la pell com si li haguessin tirat àcid, i el dolor i la picor són constants i insuportables.

Miranda està totalment desesperada buscant un tractament perquè el menor pugui tenir una vida normal. 

De nit, mentre dorm, el jove es grata les ferides, i al matí es desperta amb el cos ple de sang.

L'insomni s'ha convertit en el protagonista del seu dia a dia. L'envaeix la culpa, ja que creu que ell és el causant dels problemes que té a la pell, un fet que l'està afectant psicològicament.

Miranda intenta recaptar diners per a un tractament

Per tots aquests desencadenants, la mare intenta trobar una solució per al seu fill. Està recaptant diners per a un tractament urgent amb l'objectiu d'ajudar a calmar la pell de Barney de manera radical.

Però la situació no és tan senzilla. Barney és al·lèrgic a molts ingredients. Així doncs, el menor no pot recórrer a gaires remeis casolans per intentar trobar alguna cosa d'alleujament i esperança per a la seva pell.

Lamentablement, les cremes que li van receptar no li han servit per a res.

La col·laboració ciutadana és la meta de la seva mare, que tracta de trobar fons per a una consulta mèdica especialitzada. Un professional que pugui receptar a Barney algun tipus de medicament més específic i que l'ajudi a combatre el dolor i la picor, segons recull 'Metro': «Ajudeu a recaptar fons urgentment per a un tractament mèdic per al meu fill de 14 anys, que pateix un èczema agonitzant» , reclama la mare a la seva pàgina de 'Go Fund Me'.

«Li han diagnosticat un èczema extrem i no se'n coneix la cura», lamenta.

La pell atòpica és cada vegada més usual en els nens

En una entrevista amb 'Infosalus', un clar referent de la dermatologia a Espanya, el doctor Pedro Jaén, actual president de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV) i cap de Dermatologia de l'Hospital Ramón i Cajal de Madrid, explica que «encara que hi ha factors que segur que se'ns escapen», els nens creixen en ambients molt nets.

El professional adverteix que l'èczema és una malaltia del primer món, ja que és difícil apreciar-la en els països més desfavorits.

«La seva incidència s'ha triplicat en els últims 30 anys i afecta el 15% de la població espanyola, arribant a gairebé un 30% en el cas dels nens menors de 10», argumenta.

«La pell evoluciona. En la dermatitis atòpica hi té un paper molt important el sistema immune, que amb l'edat es va regulant. Amb això, les dermatitis atòpiques dels menors es van modulant i autorregulant amb el pas el temps, i només les formes més greus són les que prevaldran en l'adult», afirma el doctor.