Un nen autista és colpejat i apallissat per un grup de nens a Can Batlló, Barcelona, el 4 de gener de 2021

El vídeo que indigna Catalunya: colpegen i roben un jove autista a plena llum del dia

El vídeo s'ha fet viral i les xarxes han denunciat públicament la situació

Un nen amb autisme ha estat apallissat a Can Batlló, al barri de Sants de la ciutat de Barcelona. En un vídeo que s’ha fet viral a les xarxes es pot veure com el nen en qüestió apareix, innocentment, entre un grup de nens i nenes. Segons després és rodejat i comença a ser colpejat pels joves que es trobaven allà presents.

El vídeo ha estat compartit a les xarxes per denunciar els fets, ja que es pot veure tot el procés de la pallissa perquè algú s’encarrega de gravar-ho. El vídeo acaba quan el nen amb autisme intenta fugir sense samarreta i després de ser atacat per diversos nens, alguns dels quals utilitzen objectes per amenaçar-lo o colpejar-lo. A més, també van treure-li el mòbil perquè no pogués trucar ningú i demanar ajuda.

Les xarxes denuncien l’escena d’assetjament

A les imatges es pot veure com altres nens i nenes es troben allà en el moment de la pallissa, i tot i que alguns demanen que s’acabi la violència ningú fa res per intervenir en aquell moment. Es pot veure com alguns s’allunyen per evitar ser gravats o colpejats, però ningú fa el pas d’aturar aquesta escena d’assetjament.

La història ha arribat a les xarxes i la resposta d’indignació ha estat l’esperada. Algunes persones comenten que «Catalunya està plagada de merda gràcies a uns quants, que són els de sempre i que mai fan res sols».

El protagonista de la història ha compartit un vídeo poc després on informa que es troba bé, almenys físicament. Per altra banda, les xarxes ja s’han organitzat i mentre alguns intenten trobar la direcció dels nens que pegaven l’autista, altres ja han planificat una manifestació en contra d’aquestes situacions de violència i, a més, també en contra d'algunes persones que estan utilitzant aquest vídeo per expandir comentaris racistes i xenòfobs.