Fotomuntatge d'un pis en flames i dos bombers apagant un incendi

Un nen destrueix casa seva després de provocar una explosió amb un desodorant

El menor va haver de ser traslladat a l'hospital amb diverses lesions i cremades després del succés

Atrin Behazadi, de tretze anys, ha destruït casa seva, a Londres. Tot ha estat per un desgraciat accident.

L'únic que va fer el menor no va ser una de les activitats més comunes del dia a dia: posar-se desodorant. La casualitat va fer que el nen utilitzés el desodorant, que era en format esprai, molt a prop d'on hi havia una espelma encesa.

Immediatament es va produir l'explosió. Cal tenir en compte que els desodorants  en esprai contenen aerosols amb un gas. Aquest gas, quan experimenta un canvi brusc de temperatura, s'expandeix de manera agressiva i pot arribar a provocar una explosió.

Aquestes explosions poden ser molt grans i perilloses. És per això que en els recipients dels desodorants en esprai, així com en altres productes que es venen en el mateix format, sempre s'indica que són inflamables.

Justament aquesta reacció és la que va provocar el menor sense moure ni un dit.

La germana va trucar immediatament a emergències

Al moment dels fets, el menor era a casa amb la seva germana. La mare havia sortit un moment a comprar.

Per sort, la germana del menor va reaccionar ràpidament i de seguida va contactar amb els serveis d'emergències perquè acudissin a l'habitatge i atenguessin el seu germà.

I és que el nen havia patit algunes lesions. L'explosió li havia provocat diverses cremades als braços i a la zona de l'abdomen.

L'habitatge, però, va sortir molt mal parat. Segons s'ha pogut saber, l'explosió va provocar que es trenquessin les portes i les finestres i el foc que se'n va originar va acabar destruint tot l'interior.

Era un pis situat a la vintena planta d'un bloc d'habitatges. Quan es va alertar del que havia passat, efectius sanitaris, bombers i policies es van desplaçar fins allà.

S'ha dit que van arribar a treballar en l'extinció del foc fins a setanta efectius de la brigada antiincendis amb deu camions en total. I és que, pel que sembla, l'incendi es va estendre molt ràpidament després de l'explosió.

De fet, el primer que van fer els efectius especialitzats quan van arribar al lloc va ser desallotjar el bloc sencer per a evitar més desgràcies. Els veïns de l'edifici es van emportar un gran ensurt, tot i que, per sort, no es van haver de lamentar més danys personals.

De moment no s'han donat més dades sobre el succés. Se sap que el pis va quedar totalment destruït, però no s'ha dit si l'edifici ha patit danys estructurals.

Tampoc se sap si els veïns del bloc ja han pogut tornar a casa o si, per contra, els bombers i efectius hauran de romandre al lloc valorant i assegurant la zona durant alguns dies més.

El que sí que s'ha confirmat és que, malgrat que no se sap la gravetat exacta de les ferides del menor, la seva vida no corre perill. Ha patit cremades importants als braços i a l'abdomen, les quals se li estan tractant en un hospital de la zona.