Nena rescant-se el cap

Una nena acaba en una clínica després de trobar-li més de 15.000 polls al seu cap

Les imatges de com li detecten el paràsit s'han fet virals a les xarxes

Des de l'arribada de la pandèmia del coronavirus, la principal preocupació de molts pares és que els seus fills no es contagiïn a l'escola. Però abans, el gran temor a les escoles de tot el món era un altre. I crec que tothom sap que si alguna cosa preocupava és que els fills poguessin agafar polls.

Aquests paràsits són una constant de cada curs escolar. És estrany que els centres no tinguin brots. Sobretot perquè és en la infància on s'acostumen a detectar de manera més freqüent.

Tot comença amb un sol nen que ho pot agafar, potser, a través d'un animal. Però amb el contacte continuat amb els seus companys, aquests ràpidament s'acaben estenent per tota la classe. Aleshores, toca que els nens es quedin a casa durant uns dies i començar el tractament per eliminar aquests polls.

Però això no sol anar més enllà. Com dèiem, posant algun tipus de xampú o loció i usant pintes especials s'acaba tot. El que és menys habitual és la situació amb què es van trobar els pares d'una nena de la ciutat de Corpus Christi, a Texas.

La petita més que ser víctima d'un brot amb alguns polls al seu cabell. I és que els seus pares van quedar realment impactats per la gran quantitat que en tenia. És per aquest motiu que van decidir portar-la a una clínica.

Els metges que la van atendre van assegurar que mai havien vist tanta quantitat d'insectes. Ha estat la mateixa clínica la que ha volgut compartir i confirmar la història a través de les seves xarxes socials. Ho feia amb un vídeo que ràpidament s'ha fet viral.

Es pot veure com una especialista de la clínica The Lice Angels està examinant el cap i els cabells de la nena. A mesura que va separant els cabells, es veuen centenars de llémenes per tot el cap. El resultat final confirmat per la clínica és que la nena havia de tenir almenys 15.000 d'aquests paràsits.

Els pares només van notar que es gratava el cap

Com és lògic, des de la clínica li van treure tots els insectes i larves i li van donar un tractament. Però perquè es prengui consciència d'aquest tipus de casos decidien compartir-ho en vídeo.

Els pares expliquen que no els va quedar altre remei que portar a la nena a la clínica veient la quantitat de polls que tenia. Relaten que van notar com la seva filla s'estava rascant el cap de manera constant, però ni de lluny esperaven trobar-se amb això. La petita tenia una pediculosi, com es coneix a una infecció de polls, molt severa.

Els millors remeis per eliminar els polls

Realment, casos com els d'aquesta nena nord-americana són excepcionals. Les infeccions de polls no arriben a aquest extrem, ja que es detecten abans. A més, amb la distància actual de seguretat entre els nens, aquestes s'han reduït.

Tot i això, sempre és convenient tenir en compte els tractaments més habituals per combatre els polls. Un bàsic és pentinar amb el que es coneix com a llemeneres. Són uns pintes especials que permeten arrossegar els polls i retirar-los manualment.

D'altra banda, hi ha els tractaments antipolls a través de xampús o locions de permetrina. És el tractament més habitual. També s'utilitzen altres basats en silicones que el que fan és impregnar i ofegar el poll.

Finalment, hi ha alguns tractaments casolans que poden funcionar. Es pot fer servir el vinagre, condicionar al pentinar amb la llemenera, alguns olis essencials o infusions de te o eucaliptus.