Pla detall de la llum de la policia

Un nen de 2 anys mata el seu pare després d'un fatal descuit

La policia ha detingut la mare per possessió il·legal d'armes i homicidi per negligència

Una nova tragèdia amb menors i armes pel mig arriba des dels Estats Units. Fa tot just uns dies un adolescent armat va matar 19 nens i dues professores en una escola de Texas. Ara, a Florida, un nen de dos anys ha matat accidentalment el seu pare amb una pistola.

L'arma estava a l'abast del nen i la mare ha estat detinguda i acusada per l'incident. Està acusada de l'homicidi per negligència del seu marit, perquè l'arma de foc està en un lloc accessible per al nen. El cas torna a plantejar una vegada més el debat sobre les armes de foc als Estats Units.

Mentre la policia fa una investigació per aclarir les circumstàncies de l'homicidi, l'opinió pública torna a esclatar. La successió de tragèdies en els darrers dies afegeixen més pressió al govern. Tot i això, fins ara cap administració ha aconseguit posar fi al problema.

L'arma no estava ben guardada

La Sheriff Office del Comtat d'Orange ha informat de l'homicidi accidental d'un home a les mans del seu fill petit. El nen va agafar una pistola que hi havia per casa i va disparar el pare per l'esquena. Els fets, que ara surten a la llum, van passar el 26 de maig a Florida.

Muntatge amb la foto de Reggie Mabry
Reggie Mabry, mort a mans del seu fill de dos anys | Catalunya Diari

Segons han explicat les autoritats, l'arma no estava ben guardada i era fàcilment accessible «fins i tot per a un nen de dos anys». El nen va agafar l'arma i va disparar el seu pare mentre estava jugant a un videojoc. El menor va cometre l'homicidi de manera accidental.

La policia va detenir la mare, Marie Ayala (26 anys), per l'homicidi per negligència del seu marit, Reggie Marby (26 anys). L'acusen d'haver deixat la pistola Glock a l'abast del nen. «El resultat és una tragèdia en aquesta comunitat que ningú no pot comprendre», ha expressat el xèrif.

Carregarà per sempre amb la culpa

El succés es va cometre en presència d'un altre nen de 5 anys, també fill de la parella. Segons ha declarat a la policia, el seu germà va disparar accidentalment l'arma que va matar el pare mentre jugava. Els nens no van resultar ferits, malgrat que carregaran per sempre les ferides psicològiques.

D'entrada han perdut els seus dos pares, ja que el seu pare ha mort i la seva mare passarà uns quants anys a la presó. Però a més, el menor que va disparar l'arma «haurà de créixer sabent que les accions van causar la mort del seu pare». Així ho ha explicat la policia en un comunicat.

El Departament de Policia ha aprofitat per llançar una advertència a la població: «Si tens una arma, sigues sempre responsable». En el moment de l'accident, la parella era a casa amb els tres fills, inclòs un nadó de mesos. Eren al dormitori quan el nen va disparar accidentalment l'arma.

Estaven en llibertat condicional

El ferit va ser traslladat a l'hospital amb vida, però va morir poc després a causa de les lesions d'arma de foc. Marie Ayala va assegurar haver sentit un tret quan estava al llit. Es va aixecar, i en veure el que havia passat va desarmar el nen i va iniciar les tasques de reanimació.

Segons la declaració de la mare, l'arma pertanyia al seu marit. Tot i això, va oferir versions contradictòries en preguntar-li on solien guardar l'arma. Al principi va assegurar que estava dins de la bossa de Mabry, però després va dir que estava en una caixa a l'armari i sota el coixí.

Marie Ayala, la mare del menor
La mare del menor ha estat detinguda i acusada | Orange County Sheriff's Office

Després d'inspeccionar l'escenari de l'homicidi, la policia va concloure que la pistola no podia ser a la caixa. Creuen que estava sota el coixí o en un lloc fàcilment accessible per als nens. La mare s'enfronta ara a greus càrrecs i podria tornar a la presó.

Ayala i el seu marit estaven en llibertat condicional després d'una condemna per negligència infantil i possessió de narcòtics. Com estava en llibertat condicional, Ayala tenia prohibit posseir una arma de foc a casa seva. L'acusen d'homicidi involuntari, però també de possessió il·legal d'armes de foc.