Nen subjectant un telèfon mòbil

Un nen de vuit anys truca a emergències per avisar que els seus pares estan tirats a terra

La Policia només va poder certificar la mort de tots dos

La ciutat d'Haedo, a l'Argentina, està estremida davant el que va passar a una família al seu propi domicili aquest dilluns, 13 de setembre. La policia va acudir a l'habitatge quan va rebre la trucada d'auxili d'un nen de vuit anys. El menor no entenia què els havia passat als seus pares i va decidir demanar ajuda.

El matrimoni estava a terra i no reaccionava als crits de l'infant. En arribar al lloc dels fets, les autoritats van descobrir la tragèdia i ràpidament van sol·licitar assistència mèdica. No obstant això, era massa tard. Tots dos progenitors havien mort.

No mostraven signes de violència, i en un primer moment es desconeixia la causa de la mort. No obstant això, alguna cosa els havia provocat la mort sobtada.

Un nen truca a la policia després de trobar els seus pares morts

Feia tres anys que la família formada per Damián Guzmán, Natalia de los Ángeles Paserín i el seu fill vivia al domicili. Res els feia presagiar que seria en aquest habitatge on el matrimoni acabaria perdent la vida de manera tràgica.

Tot va ocórrer aquest dilluns, 13 de setembre. La nit anterior, un fort temporal de pluja amenaçava la ciutat d'Haedo, a l'Argentina. Mentre el nen jugava a l'ordinador, els pares van decidir recollir la roba que tenien estesa al pati de darrere la casa.

L'infant va notar que la llum se'n va anar un moment, però va tornar instants després. Estranyat pel que havia passat, va anar a buscar els seus pares, als quals va cridar per tota la casa. No va ser fins que va sortir al pati quan els va veure estirats a terra.

Sense entendre què havia passat i per què no reaccionaven als crits que els feia, el petit va decidir trucar al 911 per a demanar ajuda. Va explicar el que havia passat i la policia i els bombers de seguida es van desplaçar fins al domicili.

Quan van arribar, van veure els cossos de Damián, de 39 anys, i de Natalia, de 36, però només van poder confirmar que havien mort.

Els pares van morir electrocutats

El nen estava molt alterat. No entenia què els passava als seus pares i demanava que els ajudessin.

Mentre alguns agents el tranquil·litzaven, la resta van comprovar que el matrimoni havia perdut la vida. No hi havia signes de violència, de manera que es va descartar l'assassinat i posterior suïcidi per part d'algun dels cònjuges.

Després del testimoni del fill i les pistes que hi havia sobre el terreny, es va arribar a la conclusió que havien mort electrocutats. Pel que sembla, l'home va sortir al pati a recollir la roba sense adonar-se que el temporal havia trencat un cable elèctric que tocava una estructura metàl·lica.

El terreny estava mullat per la pluja i Damián el va trepitjar descalç, cosa que va provocar una descàrrega elèctrica. La seva dona el va intentar salvar, però també va acabar rebent la descàrrega del cable. «Les parets també estaven electrocutades», asseguren els agents.

«L'home estava descalç, i es creu que la dona, intentant ajudar-lo, també es va electrocutar», apunten fonts de la investigació. «Al lloc, els bombers van establir que un cable elèctric tocava una estructura metàl·lica i l'escala de la casa».

El succés va provocar que la llum se n'anés i tornés a l'instant, cosa que va cridar l'atenció de l'infant. Va ser llavors quan aquest va treure el cap al pati. «Va veure els seus pares estirats a terra, els va cridar i, com que no responien, va trucar al 911», expliquen els investigadors.

Fonts de la investigació afirmen que s'ha obert una causa per a aclarir els fets. A més, també s'ha decretat la realització de les autòpsies.